2024.gada 19. marts

Jāzeps

Jēkabpilī turpina pieaugt saslimšana ar Covid-19, reģistrēti jauni gadījumi arī “Auseklītī”

Jēkabpilī turpina pieaugt saslimšana ar Covid-19, reģistrēti jauni gadījumi arī “Auseklītī”

Jēkabpilī no 1. līdz 11.novembrim ar koronavīrusu Covid-19 saslimis 31 cilvēks, savukārt pēdējās diennakts laikā  - seši, bet divu nedēļu jeb 14.dienu laikā reģistrēti 47 saslimušie, savukārt kopumā, kopš marta Jēkabpilī reģistrēti 133 saslimšanas gadījumi ar Covid-19, liecina Slimību profilakses un kontroles centra sniegtā informācija (SPKC).

Jauni saslimšanas gadījumi ar Covid-19 reģistrēti bērnudārzā “Auseklītis”. Patlaban šajā iestādē Covid-19 reģistrēts jau trīs pedagogiem.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā, konstatējot pirmo saslimšanas gadījumu, kontaktpersonas devās pašizolācijā, tajā skaitā četras audzēkņu grupiņas. Jaunas saslimšanas konstatētas jau karantīnā esošajām kontaktpersonām.

Arī Aknīstes novadā turpina pieaugt saslimšana ar Covid-19. Aknīstes novadā  pirmais saslimšanas gadījums ar koronavīrusu Covid-19 tika reģistrēts 30.oktobrī un pēdējo  divu nedēļu laikā reģistrēti jau 43 saslimšanas gadījumi, bet kopumā - 44.

Saskaņā ar SPKC datiem Jēkabpils novadā pēdējo divu nedēļu laikā reģistrēti 6 saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Savukārt kopumā reģistrēto saslimušo skaits ir 18.

Krustpils novadā pēdējo 14 dienu laikā reģistrēti 6 saslimšanas gadījumi ar Covid-19.  Savukārt kopumā šeit reģistrēti 11  gadījumi.

Viesītes novadā pēdējo 14 dienu laikā reģistrēto saslimšanas gadījumu skaits nepārsniedz  piecus cilvēkus, līdz ar to SPKC detalizētāku informāciju nesniedz. Savukārt kopumā šeit reģistrēti 7 saslimšanas gadījumi.

Salas novadā pēdējo 14 dienu laikā ar Covid-19 saslimuši mazāk kā 5 cilvēki, savukārt kopējais saslimušo skaits sasniedzis 12 cilvēkus.

Pļaviņu novadā patlaban saslimušo skaits nepārsniedz piecas personas, tāpēc SKPC detalizētāku informāciju nesniedz. Savukārt kopumā šeit saslimuši seši cilvēki.

Kokneses novadā saslimušo ar Covid-19 skaits pēdējo divu nedēļu laikā nepārsniedz piecas personas, līdz ar to precīzs inficēto cilvēku skaits netiek minēts. Savukārt kopumā šeit reģistrēti 7 saslimšanas gadījumi.

Aizkraukles novadā 14 dienu laikā ar Covid-19 saslimušas 12 personas. Savukārt kopumā Aizkraukles novadā reģistrēti 26 saslimušie ar Covid-19.

Līvānu novadā kopējais saslimušo ar Covid-19 skaits pēdējo 14 dienu laikā ir 6 cilvēki. Savukārt kopumā kopš marta šeit reģistrēti 17 gadījumi.

Preiļu novadā pēdējo 14 dienu laikā reģistrēti 8 saslimšanas gadījumi ar Covid-19, savukārt kopumā reģistrēto gadījumu skaits – 28.

Aglonas novadā pēdējo 14 dienu laikā reģistrēti 24 saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Savukārt kopumā kopš marta reģistrēti 53 gadījumi.

Riebiņu novadā aktīvo saslimšanas ar Covid-19 gadījumu skaits patlaban ir 10 personas. Savukārt kopējais reģistrētais saslimušo skaits ir 23 personas, no kurām daļa ir izveseļojušās.

Vārkavas novadā pēdējo 14 dienu laikā reģistrēto saslimušo skaits nepārsniedz piecas personas.

Lielākā daļa no kopumā 453 Covid-19 gadījumiem, kas ir atklāti pagājušajā diennaktī, reģistrēta Rīgā, tomēr relatīvi liels Covid-19 gadījumu pieaugums konstatēts arī Rēzeknē un Daugavpilī, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Galvaspilsētā kopumā reģistrēti 173 saslimušie, 14 dienu kumulatīvajam saslimušo skaitam Rīgā sasniedzot 1765 cilvēkus.

Savukārt straujš saslimušo skaita pieaugums fiksēts Rēzeknē, kur reģistrēti 55 jauni saslimšanas gadījumi. Rēzeknē 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits ir 81 cilvēks.

Tikmēr 45 jauni inficētie ir reģistrēti Daugavpilī, kur kopējais 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits ir sasniedzis 369 cilvēkus. 11 gadījumi atklāti gan Aknīstes, gan Ogres novadā, kur pēdējās divās nedēļās saslimušo skaits ir attiecīgi 43 un 49.

Savukārt pa deviņiem saslimušajiem reģistrēti Krāslavas un Talsu novados. Astoņi jauni inficētie ir reģistrēti Liepājā un Daugavpils novadā, seši - Jēkabpilī un pieci - Jelgavā, Ādažu un Garkalnes novados.

Pa četriem saslimušajiem aizvadītajā diennaktī reģistrēts Jūrmalā un Ķekavas, Limbažu, Mārupes, Olaines, Rēzeknes, Saldus un Strenču novados.

Trīs inficētie fiksēti Valmierā un Bauskas un Stopiņu novados. Savukārt pa diviem saslimušajiem ir reģistrēti Aglonas, Babītes, Cēsu, Dobeles, Grobiņas, Inčukalna, Kuldīgas, Lielvārdes, Ropažu, Siguldas un Tukuma novados.

Pirmo reizi saslimšana ar Covid-19 konstatēta Zilupes novadā, tomēr precīzs saslimušo skaits nav zināms, jo inficēto skaits novadā nepārsniedz piecus gadījumus.

Jauni inficētie aizvadītajā diennaktī reģistrēti arī Amatas, Baldones, Carnikavas, Dundagas, Iecavas, Jelgavas, Kocēnu, Krustpils, Ķeguma, Līvānu, Nīcas, Ozolnieku, Preiļu, Priekuļu, Riebiņu, Salacgrīvas, Salas, Salaspils, Saulkrastu, Valkas un Viesītes novados.

Lielākais pēdējās divās nedēļās saslimušo skaits pašlaik ir Rīgā - 1765, Daugavpilī - 369, Jūrmalā- 107, Liepājā - 82, Rēzeknē - 81 un Krāslavas novadā - 52 saslimušie.

No aizvadītajā diennaktī inficētajiem 82 ir vecumā no 40 līdz 49 gadiem un no 50 līdz 59 gadiem, 77 ir vecumā no 30 līdz 39 gadiem, bet 67 ir vecumā no 60 līdz 69 gadiem. Citās vecuma grupās ir mazāk saslimušo.

Tikmēr nedaudz pozitīvākas ziņas saņemtas no slimnīcām, no kurām izrakstīts vairāk Covid-19 pacientu, nekā tajās nācies nogādāt. Otrdien slimnīcās ievietots 31 Covid-19 pacients, bet 41 izrakstīts no tām, liecina Nacionālā veselības dienesta apkopotie dati.

Kopumā Latvijas slimnīcās patlaban ārstējas 299 Covid-19 pacienti, no kuriem 282 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet 17 ir ar smagu slimības gaitu. Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) ir atzīmējusi, ka Latvijas slimnīcu sistēmai būtu kritiski, ja Covid-19 pacientu skaits slimnīcās sāks sniegties virs 500.
Līdz šim no stacionāriem izrakstīts 671 Covid-19 pacients.

Foto; jekabpils.lv

Atstājiet komentāru