2024.gada 19. marts

Jāzeps

Jēkabpilī siekalu testi Covid-19 noteikšanai veikti vairāk nekā 600 cilvēkiem

Jēkabpilī siekalu testi Covid-19 noteikšanai veikti vairāk nekā 600 cilvēkiem

Jēkabpilī šodien noslēdzās plaša testēšana uz Covid-19, un kopumā siekalu testi tika veikti vairāk nekā 600 cilvēkiem.

Jēkabpils mērs Aivars Kraps aģentūrai LETA stāstīja, ka daļa testu uz Rīgu nogādāta jau pirmdien, un tiek gaidīti rezultāti. Taču mērķa grupu - skolotāju, sociālo darbinieku, policistu un citu - testēšana turpinājās arī šodien.

Ņemot vērā, ka visu testu rezultāti varētu būt zināmi trešdien vai ceturtdien, par iespējamām izmaiņām mācību procesā pašvaldība varētu lemt nedēļas beigās. Pašlaik gan visās skolās notiek saskaņā ar Izglītības un zinātnes ministrijas noteiktu - mazākie skolēni mācās klātienē, bet 7.-12.klašu audzēkņi attālināti.

Testēšana ar uztriepes metodi notiek arī Jēkabpils reģionālajā slimnīcā, kur iepriekš ar Covid-19 bija inficējušies vairāki mediķi. Jauni saslimšanas gadījumi slimnīcā pašlaik neesot konstatēti.

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra datiem divu nedēļu kumulatīvais Covid-19 saslimušo skaits Jēkabpilī ir 49.

Jau ziņots, ka Jēkabpilī nolemts ieviest jaunus ierobežojumus un veikt plašu iedzīvotāju testēšanu. Kraps atzīmēja, ka slimības uzliesmojums ir saistāms ar Ābeļu pamatskolu kaimiņu Jēkabpils novadā, kur gan strādā, gan mācās pilsētas iedzīvotāji.

Covid-19 izplatīšanās process sāk kļūt nekontrolējams, atzina Kraps, atzīmējot, ka saslimšanas gadījumi konstatēti gan skolās, gan slimnīcā un citur. Slimnīcā no kāda pacienta inficējušies vairāki mediķi, taču slimības izplatības ķēde izsekota un visi iesaistītie nosūtīti karantīnā. Slimnīca pārkārtojusi darbu un pašlaik turpina pacientu aprūpi. Covid-19 gadījums konstatēts arī kādā pašdarbības kolektīvā, taču par laimi tas neesot izvērsies plašumā.

Šādos apstākļos pašvaldība ar Slimību profilakses un kontroles centru apspriedusi iespējamos rīcības modeļus un nolemts noteikt atsevišķus ierobežojušus pasākumus un veikt plašu iedzīvotāju testēšanu.

Paralēli ir noteikti arī jauni ierobežojumi, proti, pilsētā nolemts atcelt publiskos pasākumus, ledus hallē nenotiks nekādas nodarbības, bet pilsētas profesionālā sporta komandas aicinātas tuvākās pāris nedēļas spēles aizvadīt ārpus pilsētas. Pašvaldības darbs maksimāli notiks attālināti, informēja Kraps.

Foto: jekabpils.lv

Komentāri (0-2/2)

  • spodra
    29.10.2020 13:12
    Kāds rezultāts?
  • Latvietis.
    27.10.2020 23:05
    Skaidts,ka skolas būs ciet.Suņi.

Atstājiet komentāru