2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpilī atklāj jauno sporta halli (FOTO)

Šodien, 15.oktobrī, ar lentas pārgriešanu svinīgi atklāja jauno Jēkabpils sporta halli. Pasākumā piedalījās Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Kraps, pilsētas domes deputāts Leonīds Salcevičs, jaunās sporta halles vadītājs Jānis Koļesinskis, Latvijas Republikas Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens, Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis, Latvijas Basketbola savienības prezidents Raimonds Vējonis,  hokeja kluba “Dinamo” prezidents Juris Savickis,  SIA “LC Būve” valdes loceklis Sandis Dzērvītis, Jēkabpils Sporta centra direktors Juris Bobrovs, Jēkabpils sporta centra darbinieki, masu mediji un citi viesi.

Atklāšanas pasākumā Jēkabpils mērs Aivars Kraps sacīja, ka ideja par sporta halli Jēkabpilī tika lolota ilgi, vairāk kā desmit gadus un beidzot šī ideja ir realizējusies. Viņš pateicās visiem, kas ieguldīja savu artavu halles tapšanā un prognozēja, ka no jaunajiem sportistiem, kas šeit darbosies noteikti izaugs arī kāds NHL un NBA spēlētājs. Aivars Kraps uzsvēra, ka vislielākais nopelns sporta halles tapšanā ir šīs idejas autoram Leonīdam Salcevičam. 

Bijušais Jēkabpils domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs atcerējās, ka sākotnēji sporta halle tika plānota citā vietā un pat tur esošajai jaunajai ielai tika dots Ledus ielas nosaukums, ierakta pirmā lāpsta un aizvestas pirmās grants kaudzes. Taču pirms būvēt halli bijis svarīgi sakārtot pilsētas skolu sporta zāles un stadionus, kad šis darbs paveikts, ticis darīts viss, lai Jēkabpilī taptu jauna sporta halle. Viņš izteica cerību, ka bērni un jaunieši, kas šeit trenēsies un sportos, aiznesīs Jēkabpils vārdu tālu pasaulē.

Laba vēlējums teica un veiksmīgus startus vēlēja arī citi pasākuma viesi. Pēc svinīgā pasākuma un lentas griešanas pasākuma dalībnieki devās ekskursijā pa jauno halli.

Jau ziņots, ka Jēkabpils multifunkcionālās sporta halles būvniecība tika sākta 2018.gada 28.novembrī un noslēdzās 2020.gada 31.jūlijā. Būvdarbus veica A/S “PANEVĖŽIO STATYBOS TRESTAS”, SIA “ARMS group” un SIA “LC Būve”. Projekta kopsumma 13 894 359, 00 EUR (ar PVN), no tā pašvaldības līdzfinansējums 211 485,00 EUR, aizņēmums no Valsts kases 12 082 874,00 EUR un 1 600 000,00 EUR valsts finansējums no Izglītības un zinātnes ministrijas. Sporta halles kopējā platība ir 8468,8 kv.m. Tajā ir izveidota universāla sporta zāle basketbolam un volejbolam ar teleskopiskām tribīnēm 1000 skatītājiem un stacionārām tribīnēm 100 skatītājiem, ar iespēju zāli transformēt publisku pasākumu rīkošanai, ierīkotas zāles trenažieriem, aerobikai, horeogrāfijai, uzbūvēta “B” kategorijas hokeja arēna ar sēdvietām 300 skatītājiem, izveidotas sportistu ģērbtuves, treneru telpas, inventāra, saimnieciskās un administrācijas telpas, vestibils ar garderobes telpu, labierīcībām, kā arī paredzētas telpas Jēkabpils Sporta skolai un kafejnīcas izvietošanai. Ir veikta arī pieguļošās teritorijas labiekārtošana un izveidoti stāvlaukumi automašīnām.

Komentāri (0-5/5)

  • xxl
    16.10.2020 10:28
    Maskas jālieto iekštelpās, bet palūkojiet bildes- Iekštelpās maskas nelieto ministrs Ģirgens, abi tirliņi pasākuma vadītāji un deputāts Ragainis. Pie tam deputātam masku piedāvāja, bet viņš kategoriski atteicās. Lūdzu komentārus no Domes vadības
  • Ineta
    16.10.2020 10:11
    Tieši to pašu nodomāju-netiek ievērota distance, nav masku...varētu oponēt, ka pasākums ārā.Bet SAROKOŠANĀS IT VISIEM!!!!!!!!!!!Tas nu gan iR nepieņemami!Vēl jo vairāk, ka šo "priekšzīmi" rāda pilsētas vadība...
  • Viesis
    15.10.2020 23:47
    Ārā nav jābūt maskaam.
  • Vēsma
    15.10.2020 23:37
    Vai nav izsmiekls, nevienam nav maskas. Un divu metru distance ari nav. Krapsun Salcevičs blakus mazgadigiem bērniem. Kādu piemeru masku nēsāšanai rāda pilsētas "tēvi". Bet pilsētas domē jau strādā attālināti! Jautājums - kādēļ?
  • Immigrants
    15.10.2020 19:50
    Apsveicu Jēkabpiliešus ar šo vērienīgo celtni! Lai labi sportojas un kalpo Jēkabpils un Latvijas sporta attīstībai! PS. Arī celtniekiem cepuri nost par lielisku padarītu darbu!

Atstājiet komentāru