2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Sēļu sētā notiks izglītojošs seminārs “Mācies pazīt sēnes”

Sēļu sētā notiks izglītojošs seminārs “Mācies pazīt sēnes”

13. septembrī no plkst. 10.00 līdz 17.00 Jēkabpils Vēstures muzeja Brīvdabas nodaļā “Sēļu sēta” (Filozofu iela 6, Jēkabpils) norisināsies bezmaksas izglītojošais seminārs “Mācies pazīt sēnes”.

Šis pasākums paredzēts gan kaislīgiem sēņotājs, gan tiem, kuri sēnes nepazīsti, bet vēlas uzzināt, kuras sēnes savā grozā likt ir droši, bet, kuras labāk atstāt mežā. Latvijas Dabas muzeja mikoloģes, vienas no "Lielās sēņu grāmatas" autorēm Diānas Meieres vadībā noskaidrosim neparastās ēdamās un īpaši indīgās Latvijas sēnes. Uzzināsim vairāk par sēņošanas tradīcijām. Kā arī dosimies praktiskā nodarbībā uz Jēkabpils piepilsētas mežu iepazīties ar sēnēm dabā (transports nokļūšanai mežā jānodrošina dalībniekiem pašiem). Pēc darbošanās mežā atgriezīsimies “Sēļu sētā”, lai no ievāktajām sēnēm izveidotu ekspresizstādi un pārrunātu paveikto.

Dalība pasākumā bez maksas, tomēr vietu skaits ir ierobežots un interesentiem sava dalība jāpiesaka pa tālruni: 26534704, vai e-pastu: inga.busa@mkpc.llkc.

Organizē SIA "Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs" MKPC Sēlija un Jēkabpils Vēstures muzejs. Atbalsta Zemkopības ministrija un Lauku atbalsta dienests.

Informējam, ka pasākuma laikā iespējama fotografēšana un filmēšana.


Informāciju sagatavoja:
Ieva Aldiņa
Jēkabpils Vēstures muzeja
Komunikāciju nodaļas vadītājas p. i.

Atstājiet komentāru