2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpiliete velta dziesmu pilsētas 350. jubilejai

Jēkabpiliete velta dziesmu pilsētas 350. jubilejai

29.augustā Jēkabpils Mežaparkā notiks Sporta svētki, un svētku noslēgumā paredzēts  īpašs pārsteigums - dziesmas “Hercoga pilsēta” pirmatskaņojums. Dziesmas vārdus un mūziku par godu Jēkabpils 350. jubilejai sarakstījusi jēkabpiliete Sandra Paegļkalne.

Pati autore par dziesmas ideju un tapšanas procesu saka: “Iedvesmu dziesmām gūstu gan no savām emocijām un personīgās pieredzes, gan no notikumiem, kas risinās man apkārt. Jēkabpils ir mana dzimtā pilsēta – šeit esmu gan dzimusi, gan augusi, arī darba gaitas visu laiku bijušas Jēkabpilī, tādēļ vienmēr ir gribējies savas izjūtas pret pilsētu izteikt mūzikā. Iedvesma “atnāca” šī gada 23.februārī, kad, domājot par Jēkabpili un tās 350 gadu jubileju, tapa melodija un pirmie vārdi. Drīz vien dziesma “Hercoga pilsēta” bija gatava. Lai gan ar komponēšanu aizraujos jau no 12 gadu vecuma, līdz šim neviena dziesma nav tikusi ieskaņota un nodota plašai publikai. “Hercoga pilsēta” ir pirmā. Spert šo soli mani iedrošināja vīrs Mārcis. Pateicoties viņa atbalstam, es saņēmos un palaidu savu dziesmu spārnos. Šajā kompozīcijā esmu izteikusi savu pieķeršanos Jēkabpilij. Sveicu visus jēkabpiliešus pilsētas jubilejā!”

Dziesma ierakstīta Krustpils kultūras nama studijā, un dziesmas tapšanā piedalījušies mūziķi no Jēkabpils: Ilze Savicka- balss, Ardis Avotiņš- klavieres, piebalsis, Ieva Savicka-ģitāra, Sandra Solvita Bērziņa-piebalsis, Roberts Stalidzāns- bungas, Reinis Talla- baģitāra, Niks Jaunzems-elektriskā ģitāra un Ingars Miglāns – producents. Tiek veidots arī dziesmas videoklips, kuru filmē un montē jēkabpilietis Kaspars Daņiļevičs. Videoklips pēc 29.augusta būs pieejams sociālajos tīklos.

Aicinām apmeklēt Sporta svētku pasākumu Jēkabpils Mežaparkā 29.augustā, kurā visas dienas garumā apmeklētājiem tiks piedāvāta daudzpusīga aktivitāšu programma, bet sporta svētku noslēgumā pēc plkst. 20.00 visi aicināti uz muzikāliem pasākumiem Radžu ūdenskrātuves krastos. Pie Saules pulksteņa koncerta pirmajā daļā būs dziesmas par Jēkabpili pirmatskaņojums ar Jēkabpils mūziķu piedalīšanos, pēc tam uzstāsies koklētāja Zane Sniķere un dziedātāja Zane Rozenfelde, bet vēlāk muzicēs blūza grupa “Bad Habits”. Savukārt veikparkā varēs atpūsties DJ Dii radītajā muzikālajā atmosfērā.

Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļa

Atstājiet komentāru