2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Sestdien un svētdien Jēkabpilī, Jēkabpils un Salas novadā notiks Zemessardzes militārās mācības

Sestdien un svētdien Jēkabpilī, Jēkabpils un Salas novadā notiks Zemessardzes militārās mācības

No 25. līdz 26. jūlijam Jēkabpilī, Jēkabpils novadā un Salas novadā notiks Zemessardzes 3. Latgales brigādes 56. nodrošinājuma bataljona kolektīvās vada līmeņa apmācības, informē Zemessardzes 3. Latgales brigādes Informācijas daļa.

No 25. līdz 26. jūlijam Jēkabpilī Zemessardzes 56. nodrošinājuma bataljona štāba teritorijā un apkārtnē, kā arī Jēkabpils novadā un Salas novadā – akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži” sadarbības līguma ietvaros esošajās teritorijās pārvietosies militārā tehnika, karavīri un zemessargi.

Bruņotie spēki aicina ar izpratni izturēties pret iespējamiem pārvietošanās īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties apmācību laikā.

Iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot arī karavīru un zemessargu pārvietošanos ārpus militārajiem poligoniem un vienību izvietojumiem, tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu dažādās Latvijas vietās.

Militārajās mācībās piedalīsies aptuveni 200 Zemessardzes 56. nodrošinājuma bataljona karavīri un zemessargi, tajā skaitā arī sadarbības partneri no Rokišķiem – Lietuvas Bruņoto spēku Brīvprātīgo aizsardzības spēku 5. teritoriālās vienības.

Kolektīvās apmācības ietvaros vienībā tiks trenētas darbības hibrīdapdraudējuma apstākļos, tiks pilnveidotas komandvadības spējas un pārbaudītas vienības spējas plānot un īstenot aizsardzības operācijas. Apmācību mērķis ir sagatavoties Zemessardzes 3. Latgales brigādes lauka taktiskajam vingrinājumam “Zobens 2020”, kas notiks militāro mācību cikla “Namejs 2020” ietvaros.

Militārās mācības “Zobens 2020” Zemessardzes 3. Latgales brigādes atbildības teritorijā norisināsies no 5. līdz 13. septembrim.

Zemessardzes 3. Latgales brigādes teritorijā atrodas seši bataljoni – Zemessardzes 32. kājnieku bataljons Rēzeknē, Zemessardzes 34. kājnieku bataljons Daugavpilī, Zemessardzes 35. kājnieku bataljons Preiļos, Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljons Lūznavā un Zemessardzes 55. kājnieku bataljons Aizkrauklē, kā arī Zemessardzes 56. nodrošinājuma bataljons Jēkabpilī.

Zemessardze ir lielisks piemērs Latvijas pilsoņu brīvprātīgai iesaistei mūsu valsts aizsardzībā, kas ir visas mūsu sabiedrības kopēja atbildība. Zemessardze – tā ir iespēja ikvienam Latvijas pilsonim saliedētā komandā ne tikai apgūt militārās pamatiemaņas, bet arī iegūt noderīgas zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai krīzes situācijā aizsargātu savu ģimeni un aizstāvētu Latviju. Vienlaikus dienests Zemessardzē ir iespēja uzlabot savu vispārējo fizisko sagatavotību, veselību un paplašināt savu redzesloku, piedaloties militārajās mācībās gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Zemessardzē nešķiro pēc tautības, izglītības, specialitātes vai pieredzes. Kandidātam ir jābūt Latvijas pilsonim no 18 līdz 55 gadiem ar valsts valodas zināšanām vismaz vidējā (B1) līmenī, bez kriminālās sodāmības, atbilstošu veselības stāvokli un fizisko sagatavotību. Pieteikuma iesniegšanai kandidātam jāsazinās ar dzīves vai studiju vietai tuvāko Zemessardzes vienību, zvanot uz tālruņa numuru 1811, rakstot uz e-pasta adresi esizemessargs@mil.lv vai personīgi ierodoties vienībā. Uzzini vairāk tīmekļvietnē www.zs.mil.lv!

Būt gatavam rītdienai nozīmē visu uzsākt šodien. Esi savas zemes sargs – stājies Zemessardzē!

Atstājiet komentāru