2024.gada 19. marts

Jāzeps

“Latvijas dzelzceļš” izvietojis jaunas brīdinājuma zīmes pie gājēju pārejām visā Latvijā, arī Jēkabpilī, Pļaviņās un Līvānos

“Latvijas dzelzceļš” izvietojis jaunas brīdinājuma zīmes pie gājēju pārejām visā Latvijā, arī Jēkabpilī, Pļaviņās un Līvānos

Lai pievērstu iedzīvotāju uzmanību drošai dzelzceļa šķērsošanai, tādējādi pasargājot savu veselību un dzīvību, VAS “Latvijas dzelzceļš” ir izveidojis 100 tumsā spīdošas grafiskas zīmes pie dzelzceļa gājēju pārejām visā Latvijā ar brīdinājumu – “Neesi pārbrauktuve. Nopauzē!”, Radio1.lv redakciju informēja VAS “Latvijas dzelzceļš” Ārējās komunikācijas daļas pārstāve Ieva Kārkliņa.

“Mūsdienās dzīve kļūst straujāka un mēs steidzamies arvien biežāk, tāpēc šķietami pavisam vienkāršas piesardzības darbības mēdzam piemirst. Šī gada pirmajos sešos mēnešos jau ir bijuši 10 negadījumi, no kuriem 5 ir ar letālām sekām, turklāt puse no tiem ir notikuši jūnija mēnesī. Mēs ceram, ka šīs grafiskās zīmes kalpos kā pēdējā brīža atgādinājums apstāties pirms dzelzceļa pārejas un pārliecināties, ka to šķērsot ir droši. Lai parūpētos par savu dzīvību, ir nepieciešams apstādināt daudzās domas, kas mūs ir pārņēmušas, novērsties no viedierīcēm, un vienkārši paskatīties uz abām pusēm, pārliecinoties, ka sliedes var šķērsot droši,” komentē Dainis Zvaners, “Latvijas dzelzceļa” galvenais tehniskais inspektors. 

Atgādinājumi apstāties pirms dzelzceļa ir izvietoti kopumā 25 pašvaldību teritorijās: Rīgas,  Ogres,  Skrīveru,  Aizkraukles,  Kokneses,  Siguldas,  Līgatnes,  Cēsu,  Valmieras,  Carnikavas,  Saulkrastu,  Pļaviņu,  Jēkabpils,  Līvānu,  Daugavpils,  Rēzeknes,  Tukuma,  Dobeles,  Liepājas,  Jelgavas,  Jūrmalas,  Babītes,  Mārupes, Olaines un  Ozolnieku novada pašvaldībās.

Šajā gadā ”Latvijas dzelzceļš” īsteno plašu sociālo kampaņu, kurā ar video klipu, audio ierakstu un citiem informatīvajiem materiāliem aicina iedzīvotājus uzmanīties un nepakļūt zem vilciena jeb nekļūt par vilciena pārbrauktuvi. Lai interneta vidē īpaši uzrunātu arī jauniešus, kampaņā piedalīsies tādas sociālajos tīklos atpazīstamas personības kā Emīls un Ieva jeb “Mēs ar brāli kolosāli”, Lauris Zalāns, Karmena Stepanova un Markus Riva. 

Turklāt kļūt par vienu no vēstnešiem un atgādināt saviem draugiem nopauzēt pie sliedēm var arī ikviens iedzīvotājs, uzņemot fotogrāfiju pārbrauktuves instalācijā, kas atrodas Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā. Publiskojot fotogrāfiju savā Instagram ar tēmturi #DzirdiRedziDzīvo vai #NeesiPārbrauktuve, dalībnieki piedalīsies arī izlozē par vērtīgām balvām no "Latvijas dzelzceļa" un sadarbības partneriem, kā arī kampaņas informatīvajiem atbalstītājiem – tirdzniecības centra “Origo”, veikalu tīkla “Maxima Latvija”, koplietošanas uzņēmuma “City Bee”, piena pārstrādes uzņēmuma “Food Union” (saldējumi “TIO” un “Kārums”) un “Ādažu Čipsiem”.

VAS “Latvijas dzelzceļš” ik gadu īsteno drošības kampaņas sabiedrības informēšanai un izglītošanai, lai samazinātu negadījumu skaitu uz dzelzceļa un pievērstu sabiedrības uzmanību drošības jautājumiem. 

Vairāk informācijas par drošību dzelzceļa tuvumā: http://dzirdiredzidzivo.lv/

Atstājiet komentāru