2024.gada 19. marts

Jāzeps

Studenti Jēkabpilī informēs par “Atbalstu Latviju” labdarības projektiem

Studenti Jēkabpilī informēs par “Atbalstu Latviju” labdarības projektiem

Dažādi Latvijas studenti vasaras laikā būs sastopami t/c “Sēlija”, kā arī ejot no mājas uz māju, lai popularizētu biedrības “Atbalstu Latviju” veidotos projektos, kur ar regulāriem ziedojumiem tiks atbalstītas vairākas Latvijā jau ilgstoši pastāvošas, bet mazāk pazīstamas labdarības organizācijas.

Projektā darbojas studenti, kuri bija plānojuši doties vasaras darbā uz ASV Southwestern Advantage studentu programmā, lai tur pārdotu izglītojoša satura grāmatas. Pandēmijas rezultātā ASV šovasar nav iespējams apmeklēt, tāpēc studenti savas prasmes izmantos, lai palīdzētu vākt ziedojumus dažādām labdarības organizācijām “Atbalstu Latviju” projekta ietvaros. Studenti darbosies pie speciāla “Atbalstu Latviju” banera t/c “Sēlija”, kā arī ejot no mājas uz māju, lai informētu par iespējām atbalstīt labdarības organizācijas ar regulāriem ziedojumiem, izmantojot internetbanku.

Atbalstīto organizāciju vidū ir biedrība “Ģimenes Šūpulis”, nodibinājums “LELB Diakonija Latvijā”, biedrība “Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi”, nodibinājums “Tautas Palīdzības fonds”, dzīvnieku patversme “Labās mājas”, dzīvnieku aizsardzības biedrība “Ar sirdi delnā”, kā arī sieviešu tiesību aizstāvības organizācija “Centrs MARTA”.

 “Ziedošanas kultūra Latvijā ir diezgan viļņveidīga, galvenokārt koncentrējoties ap Ziemassvētkiem. Tomēr atbalsts ir nepieciešams ik dienas, tāpēc kaut neliels, bet tomēr regulārs ziedojums ir ļoti svarīgs,” saka Jānis Brauers, kurš ir ilggadējs Southwestern Advantage pārdošanas līderis un viens no “Atbalstu Latviju” idejas pamatlicējiem.

Regulāras ziedošanas nozīmīgumu atzīst arī Latvijas Kinoloģiskās federācijas Dzīvnieku aizsardzības grupas valdes priekšsēdētāja Astrīda Kārkliņa: “Šī brīža situācija skārusi arī dzīvnieku patversmi “Labās mājas”. Dzīvnieku, kam vajadzīga palīdzība, joprojām ir daudz, bet līdzekļu, lai palīdzētu, nepietiekami. Cilvēkiem Latvijā ir labas sirdis. Es ticu, ka ar studentu palīdzību tiks aizsniegti daudzi cilvēki, kas var un vēlas palīdzēt dzīvniekiem, un arī mēs kā nācija kopā varēsim veidot pozitīvu ieradumu palīdzēt un ziedot labdarībai regulāri.” 

“Southwestern Advantage” programma specializējas studentu uzņēmējdarbības prasmju, piemēram, pārdošanas un vadības, apmācībā visa gada garumā. Studenti strādā ASV kā tiešie pārdevēji, dodoties no mājas uz māju, lai vietējām ģimenēm pārdotu izglītojošas grāmatas un tiešsaistes abonementus. Šajā laikā studenti lielākoties dzīvo viesģimenēs. Pagājušajā vasarā 140 studenti no Latvijas strādāja 12 dažādos ASV štatos un Ontārio provincē Kanādā. ­­­

Studentiem ir biedrības “Atbalstu Latviju” izsniegtas pilnvaras, kas uzrādāmas pēc pieprasījuma. Šajā projektā ziedojumu kastītes ar skaidras naudas vākšanu nav iesaistītas. Studentu mērķis ir informēt par iespējām atbalstīt šos projektus ar regulāriem ziedojumiem ik mēnesi, izmantojot internetbanku. 

Vairāk informācijas par biedrību “Atbalstu Latviju”: atbalstulatviju.lv un Facebook un Instagram platformās: @atbalstulatviju.


Informāciju sagatavojusi biedrības „Atbalstu Latviju“ pārstāve 
Laine Kalēja

Atstājiet komentāru