2024.gada 19. marts

Jāzeps

Viesītē dzēsts ugunsgrēks dzīvojamā mājā, Jēkabpilī atbrīvots logā iesprūdis kaķis

Viesītē dzēsts ugunsgrēks dzīvojamā mājā, Jēkabpilī atbrīvots logā iesprūdis kaķis

Pagājušajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma septiņus izsaukumus, no tiem divus uz ugunsgrēku dzēšanu un piecus uz glābšanas darbiem, portāla Radio1.lv redakciju informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Plkst. 17.37 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Viesītes novada Rites pagastu, kur vienstāva dzīvojamās mājas virtuvē pie krāsns bija degušas sadzīves mantas 1 m2 platībā. Ugunsgrēks bija nodzēsts pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās. 

Plkst. 20.42 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Lāčplēša ielu Aizkrauklē, kur kaimiņi ziņoja par piedūmojumu piecstāvu dzīvojamā mājā. Iekļūstot pirmā stāva dzīvoklī, ugunsdzēsēji glābēji konstaēja, ka uz plīts ir piededzis ēdiens 0,1 m2 platībā. Dzīvoklī ugunsdzēsēji glābēji atrada un pamodināja vienu cilvēku, kas bija iemidzis blakus istabā. 

Ugunsdzēsēji glābēji katru dienu saņem izsaukumus, kuros iedzīvotāji ziņo par sadūmojumu kāpņutelpā vai dūmiem dzīvojamās ēkas logā. Visbiežāk, pārmeklējot ēku, ugunsdzēsēji glābēji konstatē, ka mājokļa virtuvē uz plīts ir piededzis ēdiens, bet mājās neviena nav vai arī mājinieki ir iemiguši. VUGD atgādina, ka, gatavojot ēdienu, nedrīkst kaut uz īsu brīdi atstāt mājokli vai aiziet atpūsties, jo, piedegot ēdienam, rodas spēcīgs sadūmojums, kas apdraud apkārtējo veselību, un karstums, kā rezultātā var aizdegties apkārt plītij esošie priekšmeti!

Vakar ugunsdzēsēji glābēji Celtnieku ielā Jēkabpilī izglāba kaķi, kurš bija iesprūdis logā. Ar trīsposmu izbīdāmo kāpņu palīdzību ugunsdzēsēji glābēji nokļuva līdz kaķim un to atbrīvoja. Logs bija attaisīts vēdināšanas režīmā. 
 
Foto: Ilustratīvs attēls

Atstājiet komentāru