2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Svētdien glābēji Jēkabpilī palīdzēja cilvēkiem, kuriem bija apgāzusies laiva

Svētdien glābēji Jēkabpilī palīdzēja cilvēkiem, kuriem bija apgāzusies laiva

Aizvadītajās sešās diennaktīs, laika posmā no šī gada 19.jūnija plkst. 6.30 līdz 25.jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 51 izsaukumu – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu, 22 uz glābšanas darbiem, bet 15 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Piektdien plkst. 13.05 VUGD saņēma izsaukumu uz Jelgavas novadu, kur atkritumu šķirošanas stacijā dega atkritumi 500m2 platībā. Plkst. 16.02 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks lokalizēts. Dzēšanas darbi turpinājās arī  nākošajā dienā, jo turpinājās atkritumu gruzdēšana un plkst. 10.42 ugunsgrēks likvidēts. 

Aizvadītajās diennaktīs ugunsdzēsēji glābēji steigušies dzēst ugunsgrēkus, kur Māras un Asteru ielās Jelgavā konteineros dega atkritumi, Dobeles novada Jaunbērzes pagastā dega riepas un zari, Smilšu ielā Tukumā dzīvojamās mājas bēniņos dega elektrības vadi, Krasta ielā Dobelē un Mēmeles ielā Bauskā bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens, Lietuvas ielā Elejā divstāvu sabiedriskā ēkā dega elektrības vadi, Dobelē dega vieglās automašīnas motortelpa, bet Spodrības ielā Dobelē un Dobeles novada Bērzes un Krimūnu pagastos dega sausā zāle.

Piektdien ugunsdzēsēji glābēji Jēkabpilī no ūdenstilpes izcēla bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.  

Svētdien tika saņemts izsaukums Jēkabpilī, kur ūdenstilpē bija apgāzusies laiva ar diviem cilvēkiem. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji ar motorlaivu nokļuva līdz cilvēkiem, iecēla tos laivā, nogādāja krastā un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem.  

Pirmdien plkst. 17.28 tika saņemts izsaukums uz Tērvetes novadu, kur Augstkalnes dzirnavu ezerā bija slīcis cilvēks un aculiecinieki norādīja vietu, kur tas noticis. Pēc divu dienu ilgiem meklēšanas darbiem ugunsdzēsēji glābēji no 2-3 metru dziļuma izcēla bojāgājušo.

VUGD atgādina, ka neuzmanīga rīcība uz ūdens un alkohola lietošana var novest pie traģēdijas! Aicinām nedoties peldēties vai laivot, ja esat alkohola reibumā! Pirms doties peldēt, rūpīgi jāizvērtē peldvieta un spēki! Dižošanās, ka var aizpeldēt vistālāk vai pārpeldēt upi, nav tā vērta, lai riskētu ar dzīvību. Savukārt vizinoties ar laivu, kuteri vai citu peldlīdzekli, aicinām uzvilkt glābšanas vesti, turklāt bērniem līdz 12 gadu vecumam glābšanas vestei obligāti ir jābūt uzvilktai. 

Anete Strazdiņa,
VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā speciāliste

Atstājiet komentāru