2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Slimnīca aicina Jēkabpils un vietējās apkārtnes iedzīvotājus iesaistīties projektā

Slimnīca aicina Jēkabpils un vietējās apkārtnes iedzīvotājus iesaistīties projektā

SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” aicina Jēkabpils un vietējās apkārtnes iedzīvotājus iesaistīties projektā „ H.pylori eradikācijas shēmas optimizācija masveida kuņģa vēža prevencijas pasākumiem ”.

Pētījumā tiek aicināti piedalīties praktiski veseli 40 līdz 64 gadus veci iedzīvotāji, kuriem nav nekādu sūdzību par kuņģa vai zarnu trakta darbību, lai veiktu bezmaksas analīzes agrīnai vēža šūnu noteikšanai. Pētījuma mērķis ir atklāt un pierādīt jaunu diagnostisko metožu efektivitāti kuņģa un zarnu onkoloģisko saslimšanu agrīnai atklāšanai un profilaksei augstas vēža saslimšanas izplatības reģionos, kāds diemžēl ir arī Latvija. 

Visi dalībnieki tiek lūgti veikt slēpto asiņu testu izkārnījumos, kā arī tiek paņemti asins paraugi, kurus analizē pēc īpašas pētījumā noteiktas shēmas. Pētījuma dalībniekus, kuriem analīzēs tiek atklātas novirzes no normas, uzaicina turpmākiem izmeklējumiem. Piedalīšanās pētījumā ir bez maksas. Un, ja pacientiem būs nepieciešami medikamenti kuņģa baktērijas izskaušanai, tie tiek nodrošināti, projekta ietvaros bez maksas.

Pētījuma norises vieta:

Jēkabpils reģionālās slimnīcas (ambulatorajā daļā)
poliklīnikā, 2. stāvā, Stadiona ielā 1
Pieraksts pa tālruni 25679868
Pētījumu centra darba laiks darba dienās no 7:00 līdz 13:00
Vairāk informācijas: www.gistar.eu un www.jrslimnica.lv

K.Dābola
SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca" biroja vadītāja

Atstājiet komentāru