2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Turpinām iepazīstināt ar Jēkabpils dzīvnieku patversmes iemītniekiem: Septiņi stāsti

Turpinām iepazīstināt ar Jēkabpils dzīvnieku patversmes iemītniekiem: Septiņi stāsti

Jēkabpils dzīvnieku patversmē patlaban uzturas 16 suņi un 25 kaķi. Ikviens no tiem cer atrast sev jaunas mājas un gādīgus saimniekus. Šoreiz iepazīstināsim ar septiņiem dzīvnieku patversmes iemītniekiem, varbūt kāds no tiem ir tieši tas, kam vēlaties dot mājas un savu mīlestību.



Reda – mīlīga un paklausīga suņu meitene

Reda Jekabpils dzīvnieku patversmē nonāca šī gada februārī. Kādā rītā patversmes darbinieki atrada kucīti piesietu pie patversmes sētas. Viņa ir apmēram četrus piecus gadus veca, rūsganas spalvas suņu meitene. Kāpēc viņa kādam kļuva nevajadzīga, nav zināms, bet patversmē viņa gaida jaunus saimniekus, kuriem izrādīt savu mīlestību un uzticību. Redai piemērota dzīvošanai būtu privātmāja, lai laiku pa laikam ir kur izskrieties.



Nešķiramie draugi – Bingo un Džīna

Bingo (attēlā pa kreisi) un Džīna (attēlā pa labi) Jēkabpils dzīvnieku patversmē nonāca no Salas novada, katrs citā laikā, bet sadraudzējās šeit uz vietas un kļuvuši nešķirami draugi. Tāpēc arī adopcijai tos vislabāk nodot kopā, saimniekam, kas ar mieru ņemt divus suņus. Bingo ir apmēram gadu vecs suņu puika, pēc sava rakstura bailīgs. Tāpēc drošāk jūtas, ja tuvumā ir Džīna. Bingo patversmē nonāca no bijušā Dolomīta uzņēmuma vasarnīcām, kur viņu atrada skraidam brīvā vaļā un neatrodot saimnieku, atveda uz patversmi. Savukārt Džīna bija pieklīdusi pie kādām privātmājām Salas pagastā, arī šajā gadījumā, neatrodot saimnieku dzīvnieks tika atvests uz patversmi. Arī Džīna ir ap gadu veca suņu meitene. Bingo un Džīna labprāt dzīvotu mājās, kur ir suņu voljers, jo Bingo nav radis būt pie saites.



Bagira jau divas reizes nonākusi dzīvnieku patversmē

Bagira jau ilgāku laiku ir Jēkabpils dzīvnieku patversmes iemītniece. Šeit viņa nonāca no Līvāniem ar pieciem maziem kucēniem. Pirms tam viņa dzīvoja pie kādas saimnieces vienistabu dzīvoklī, kur bez kucītes ar pieciem kucēniem atradās vēl viens pieaudzis suns un vairāki kaķi. Dzīvnieki kā tualeti izmantoja balkonu. Tos saimniecei izņēma nepiemērotu turēšanas apstākļu dēļ. Kad kucēni paaugās un bija atraduši savus saimniekus, arī Bagiru adoptēja un divus gadus viņa pavadīja kopā ar jaunajiem saimniekiem. Pēc tam tie devās uz ārzemēm un bagiru atveda atpakaļ uz dzīvnieku patversmi, kur viņa gaida sev jaunu saimnieku pie kura varētu palikt uz visu laiku. Bagirai piemērota dzīvesvieta ir gan dzīvoklis, gan privātmāja.



Trīskrāsu kaķenīte - Čara

Kaķenīte Čara ir ar baltu spalvu, bet uz galvas, kā arī astes tai ir melns un rūsgans spalvojums, līdz ar to viņas kažociņā ir trīs krāsas - balta, melna un ruda. Viņa Jēkabpils dzīvnieku patversmē nonāca pēc izglābšanās no nelaimes. Čaru glābēji izcēla no kanalizācijas akas Jēkabpilī netālu no Viesītes un Nameju ielu krustojuma. Čara ir komunikabla, nav bailīga, ļaujas ņemt rokās. Vislabāk justos dzīvojot ģimenē.



Oskara – kaķenīte, kas redzējusi pasauli

Oskara ir apmēram astoņus gadus veca, melnas spalvas kaķenīte, kuru patversmē nodeva tās saimnieks. Oskara bija viņa nešķirama ceļabiedre un kopā ar savu saimnieku apceļojusi daudzas Eiropas pilsētas. Bet tad saimnieka ceļš veda uz Āzijas pilsētām, kur Oskara līdzi nevarēja doties, jo tur kaķus līdzi ņemt nedrīkstēja. Tā viņa nonāca dzīvnieku patversmē. Ilgi skuma, nedevās rokās, neuzticējās cilvēkiem. Tagad ir samierinājusioes, ka pamesta un gatava doties uz jaunām mājām. Oskara piemērota dzīvošanai dzīvoklī, jo visu mūžu galvenokārt pavadījusi telpās, ārā nav dzīvojusi. Ir mierīgas dabas un būtu lielsks draugs kādam vientuļam pensijas vecuma cilvēkam.



Simona – greizsirdīga rakstura kaķenīte

Simona Jēkabpils dzīvnieku patversmē nonāca šī gada aprīlī. Simona ir skaista, rudas spalvas kaķenīte. Uz patversmi viņu atveda saimnieki. Iemesls – Simonas greizsirdīgais raksturs. Ģimenē piedzima mazs bērns un kaķenīta agresīvi izrādījusi greizsirdību pret mazuli. Tā sava rakstura dēļ Simonai nācies doties uz dzīvnieku patversmi. Simona labi jutīsies mājās, kur būs vienīgais mājdzīvnieks un ģimenē, kurā nav bērnu.

Visi dzīvnieki, kas nonāk Jēkabpils patversmē, ja iepriekš tas nav veikts, tiek čipoti, vakcinēti un sterelizēti.

Jēkabpils dzīvnieku patversmē paņemt jeb adoptēt sev mīluli var par ziedojumiem. Ikviens, kuram ir iespēja un, kurš vēlas sev uzticamu draugu, aicināts dot mājas kādam no patversmes iemītniekiem. Jēkabpils dzīvnieku patversme atrodas Jēkabpilī, Zvaigžņu ielā 1a, tālrunis - +371 28342253.

Tāpat arī tie, kuri vēlas ziedot patversmei naudu var to darīt pārskaitot līdzekļus uz ziedojumu kontu: LV80UNLA0009003467779, A/S SEB banka  PVN Reģ.Nr. LV45403006010.

Ziedot var arī savu artavu iemetot ziedojumu kastītēs.

ZIEDOJUMU KASTĪŠU ATRAŠANĀS VIETAS:

SIA ‘’REĀLS’’ (Citruss SPA), Kurzemes iela 8
Jāņa aptieka, Rīgas iela 142
Veterinārā aptieka SIA ‘’Centrs AV’’ Katoļu iela 6
Ziedu salons ‘’Mimoza’’, Pasta iela 29
Veikals ZEO, Brīvības iela 116A
SIA ‘’SEDUMI’’, Brīvības iela 301A
Jēkabpils dzīvnieku patversme, Zvaigžņu iela 1A

Atstājiet komentāru