2024.gada 19. marts

Jāzeps

Kārtējo reizi dzēsts ugunsgrēks Jēkabpils Mežaparkā, bet Kalna pagastā degusi neapsaimniekota ēka

Kārtējo reizi dzēsts ugunsgrēks Jēkabpils Mežaparkā, bet Kalna pagastā degusi neapsaimniekota ēka

Aizvadītajās trijās diennaktīs, laika posmā no šī gada 22.maija plkst. 6.30 līdz 25.maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 17 izsaukumus – 11 uz ugunsgrēku dzēšanu, četrus uz glābšanas darbiem un vēl divi izsaukumi bija maldinoši, portālu Radio1.lv informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Svētdien vakarā Jēkabpils un Aknīstes ugunsdzēsēji glābēji devās uz Jēkabpils novada Kalna pagastu, kur dega neapsaimniekota saimniecības ēka pilnā 100 m2 platībā. 

Sestdien plkst. 17.23 VUGD saņēma informāciju, ka Engures novada Lapmežciema pagastā deg ražošanas ēka. Ierodoties notikuma vietā, Tukuma, Slokas, Ķemeru un Jūrmalas ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāva koka ēka, kurā izvietota zāģētava, deg pilnā 400 m2 platībā. Ugunsdzēsējiem glābējiem no liesmām izdevās nosargāt blakus esošās ēkas. Notikuma vietā strādāja 15 VUGD ugunsdzēsēji glābēji, kā arī Smārdes un Lapmežciema brīvprātīgie ugunsdzēsēji. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 20.30. 

Sestdien vakarā Jaunjelgavas novada Seces pagastā dega niedres un celmi 400 m2 platībā.   

Piektdien vakarā Dzelzceļa ielā Tukumā vienstāva koka pirts ēkas jumts dega 15 m2 platībā. 

Piektdien no rīta Vecumnieku novada Vecumnieku pagastā dega vienstāva koka pirts ēkas jumts pilnā 20 m2 platībā. 

Aizvadītajās diennaktīs ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz trīs kūlas ugunsgrēkiem. Dobeles novada Naudītes pagastā pērnā gada sausā zāle dega viena hektāra platībā. Jēkabpilī Meža parkā kūla dega 200 m2 platībā, bet Bauskas novada Ceraukstes pagastā – 300 m2 platībā.

Atstājiet komentāru