2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

29.maijā Radžu ūdenskrātuves peldvietā pacels Zilo karogu

29.maijā Radžu ūdenskrātuves peldvietā pacels Zilo karogu

Radžu ūdenskrātuves peldvieta Jēkabpilī, kā arī vēl divpadsmit labākās Latvijas peldvietas un viena jahtu osta, šosezon saglabājušas tiesības pacelt Zilo Karogu– pasaulē populārāko un atzītāko tūrisma ekosertifikātu, portāla Radio1.lv redakciju informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa.

Šajā sezonā ir iespēja iepazīt Latvijas daudzveidību, jo Zilā Karoga peldvietas ir ne tikai populārākajās atpūtas vietās pie jūras, bet arī iekšzemē – pie ezeriem un upēm. Oficiāla peldsezona valstī sākās 15.maijā. Jēkabpilī atpūtnieku iecienītās Radžu ūdenskrātuves peldvietas ūdens daudzus gadus pēc kārtas ir klasificēts kā izcilas kvalitātes ūdens un tā mikrobioloģiskā kvalitāte ilglaicīgā perspektīvā vērtējama kā stabili laba. Radžu ūdenskrātuve ir beznoteces ūdenskrātuve, saimnieciskā darbība tās tuvākajā apkārtnē nenotiek.

Lai saglabātu atbilstošu ūdens kvalitāti, jāievēro šādi noteikumi: atpūtniekiem jāievēro elementārās higiēnas prasības peldvietā, peldvietā nedrīkst ievest dzīvniekus un ūdenskrātuvē nedrīkst izmantot mazgāšanas līdzekļus, kas var radīt fosfora u.c.  savienojumu  uzkrāšanos ūdenskrātuvē, tās ekoloģiskās kvalitātes pasliktināšanos un labvēlīgus apstākļus toksisko zilaļģu masveida attīstībai. Saistībā ar Covid 19 valstī noteiktajiem drošības pasākumiem, atgādina, ka arī peldvietā izbaudot atpūtu, papildus jāatceras par drošību, jāievēro papildus piesardzība un distancēšanās.

Jēkabpilī, Radžu ūdenskrātuves peldvietā, Zilo karogu jau 11.reizi plānots pacelt 29.maijā plkst.13.00.

Atstājiet komentāru