2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Patversmes dzīvnieki: Mēs gribam uz mājām. Pieci stāsti (FOTO)

Patversmes dzīvnieki: Mēs gribam uz mājām. Pieci stāsti (FOTO)

SIA “Jēkabpils pakalpojumi” dzīvnieku patversmē patlaban uzturas 19 suņi un aptuveni 25 kaķi. Ikviens no tiem cer atrast sev jaunas mājas un gādīgus saimniekus. Šoreiz iepazīstināsim ar pieciem dzīvnieku patversmes iemītniekiem, varbūt kāds no tiem ir tieši tas, kam vēlaties dot mājas un savu mīlestību.



Taisons gaida saimniekus, kas nenodos

Taisons ir apmēram divarpus līdz trīs gadus vecs, liela auguma suņu puika. Ļoti kustīgs un draudzīgs ar neparastu spalvas krāsu uz kājām, kur tā ir divu krāsu – tumšas un rūsganas un veido savdabīgas svītras, kā tīģerim. Šis spalvojums dzīvnieku padara neparasti pievilcīgu un oriģinālu. Taisons patversmē nonāca nesen. Reiz viņam bija mājas un saimnieki. Taču nezināmu iemeslu dēļ viņi nodeva Taisona mīlestību un uzticību un viņu pameta. Kādā dienā gar patversmi kāds kungs un dāma Taisonu veda saitē gar uzņēmumu Viaduklts un nogriezās uz ceļa, kur sākas lauki. Pēc kāda laika šis kungs un dāma gāja atpakaļ, bet jau bez Taisona. Uz dzīvnieku patversmes darbinieces jautājumu, kur palicis suns, jo viņa bija ievērojusi šos cilvēkus ar dzīvnieku iepriekš, viņi neko neatbildēja. Kad tika piedraudēts, ka tiks izsaukta pašvaldības policija, vīrietis izvilcis no kabatas 20 eiro un rādot naudu, pateicis, ka suni pārdevis un devies prom. Palika neatbildēts jautājums kam, jo tur, kur viņi gāja dzīvojamo māju nav. Pēc kāda krietna laika patversmes darbiniece pamanīja, ka pa ceļu skrien, pirms mirkļa saitē vestais suns. Satraukts, nervozs, meklējot pēdas tiem, kas viņu pameta kā nevajadzīgu lietu. Visticamāk, dzīvnieks kaut kur tika piesiets un atstāts, taču bija veiksmīgi atbrīvojies. Taisons tobrīd aizskrējis nezināmā virzienā. Nākamajā dienā dzīvnieku patversmes darbiniece ievēroja sludinājumu sociālajā vietnē Facebook, kur bija publicēta Taisona bilde un informācija, ka pie Mājas Madonas ielā 28 pieklīdis suns. Patversmes darbinieki aizbrauca pēc dzīvnieka un tā viņš nonāca patversmē. Taisons gaida saimniekus, kas nenodos viņa mīlestību un uzticību un vislabprātāk dzīvotu laukos vai privātmājā.



Puma cer uz jaunām mājām

Puma ir jauna, apmēram desmit  mēnešus veca suņu meitene. Melnas spalvas un nedaudz atgādina labradora šķirnes suni, bet nav labradors. Pumai patīk skriet un rotaļātais, ir ļoti kustīga un draudzīga. Puma patversmē ir no aprīļa nogales. Reiz viņa dzīvoja mājās laukos Krustpils novadā, viņu mīlēja un par viņu rūpējās. Bet tad kādā dienā mājās, kur dzīvoja Puma izcēlās ugunsgrēks, kas atņēma saimnieces dzīvību. Neviens vairs neatnāca pakasīt aiz auss, noglaudīt galvu un ielikt ēdienu bļodiņā… Puma kopā ar vēl vienu suni no ugunsnelaimes skartajām mājām nonāca patversmē. Suns ar kuru kopā Pumu atveda uz patversmi jau ir atradis sev jaunas mājas un jaunus saimniekus. Puma vislabprātāk dotos uz mājām, kur ir plašums un var no sirds patikas izskraidīties. Viņa būtu piemērota mājām, kurās aug bērni.



Bruno būs labs mājas sargs

Bruno patversmē nonāca 1.aprīlī. Viņš ir divus līdz četrus gadus vecs suņu puika. Kāds ir viņa stāsts, kāpēc palika bez mājām nav zināms. Dzīvnieks ir melnu spalvu ar brūnu apmatojumu pie purniņa. Ir labs mājas sargs. Dzīvnieku patversmē Bruno dzīvo būdā pie ieejas un ar skaļiem vau vau ziņo par katru kas ienāk vai iebrauc teritorijā. Dzīvnieks bija pieklīdis pie mājām Dzirnavu ielā 15. Visticamāk bija noklīdis saimniekiem, norāvies no ķēdes, jo ap kaklu viņam bija siksniņa un pie tās gara ķēde. Dzīvnieku līdz šim neviens nav meklējis. Bruno būs labs mājas sargs cilvēkiem, kas dos viņam mājas un uzņemsies par viņu rūpes.



Čipiks meklē saimniekus, kuriem būs vienīgais mīlulis

Čipiks ir trīs gadus vecs kaķis, gandrīz baltu spalvu, ar nelieliem melnas spalvas plankumiem. Čipiks ir lepna rakstura un nemīl konkurenci. Patversmē labprāt spēlējas ar jauniem kaķēniem, bet ar pieaugušiem kaķiem konfliktē, jo vēlas saglabāt savu dominanti. Reiz Čipikam bija mājas un gādīgi saimnieki. Taču dzīves apstākļi saimniekus ir aizveduši peļņā uz ārzemēm, kur Čipiks līdzi doties nevarēja. Tā viņš nonāca patversmē. Čipiks ļoti cer, ka reiz kāds pēc viņa atnāks un aizvedīs mājās, kur viņu mīlēs un par viņu rūpēsies. Savukārt viņš pateiksies ar draudzīgu kūkuma uzsitienu un berzēšanos gar kājām vai apmierinātu skaļu murrāšanu.



Muriks patversmē nonāca no ielas

Muriks ir pieaudzis, melnas spalvas, ar baltas spalvas plankumiem kaķis, kas patversmē nonāca ziemā no Pils rajona. Kādu dienu patversmē atskanēja telefonzvans un kāda satraukta sieviete stāstīja, ka Pils rajonā uz ielas ir izmests kaķis. Dzīvnieks centies izdzīvot, meklējot ēdienu miskastēs, taču tur savvaļā dzīvojošie ielas kaķi, kas raksturā bijuši niknāki par no mājas izmesto runci, Murikam brukuši virsū. Sieviete bijusi satraukta, ka izmesto kaķi nokodīs un saukusi palīgā. Tā Muriks nonācis patversmē. Muriks ir draudzīgs, labprāt dodas rokās, mīl pastaigāties ārā. Muriks, tāpat kā visi dzīvnieku patversmes iemītnieki, cer, ka viņš kādam būs vajadzīgs, kādam, kas viņam dos mājas un izrādīs rūpes. Viņš cer, ka reiz varēs saritināties saimniekam vai saimniecei klēpī un skaļi murrājot kopā ar viņu vakarēt.

Jēkabpils dzīvnieku patversmē paņemt jeb adoptēt sev mīluli var par ziedojumiem. Ikviens, kuram ir iespēja un, kurš vēlas sev uzticamu draugu, aicināts dot mājas kādam no patversmes iemītniekiem. Jēkabpils dzīvnieku patversme atrodas Jēkabpilī, Zvaigžņu ielā 1a, tālrunis - +371 28342253.

Tāpat arī tie, kuri vēlas ziedot patversmei naudu var to darīt pārskaitot līdzekļus uz ziedojumu kontu: LV80UNLA0009003467779, A/S SEB banka  PVN Reģ.Nr. LV45403006010.

Ziedot var arī savu artavu iemetot ziedojumu kastītēs.

ZIEDOJUMU KASTĪŠU ATRAŠANĀS VIETAS:

SIA ‘’REĀLS’’ (Citruss SPA), Kurzemes iela 8
Jāņa aptieka, Rīgas iela 142
Veterinārā aptieka SIA ‘’Centrs AV’’ Katoļu iela 6
Ziedu salons ‘’Mimoza’’, Pasta iela 29
Veikals ZEO, Brīvības iela 116A
SIA ‘’SEDUMI’’, Brīvības iela 301A
Jēkabpils dzīvnieku patversme, Zvaigžņu iela 1A

Atstājiet komentāru