2024.gada 17. aprīlis

Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

Jēkabpils dzīvnieku patversmē savus saimniekus gaida 19 suņi un 25 kaķi

Jēkabpils dzīvnieku patversmē patlaban uzturas un savus saimniekus gaida 19 suņi un aptuveni 25 kaķi.  Sarunā ar Radio1.lv dzīvnieku patversmes kopēja Tatjana Moisejenkova sacīja, ka šobrīd pieejami pieauguši dzīvnieki. Patlaban patversmē nav mazu kucēnu vai kaķēnu.

aķēni ir ar dažādas krāsas spalvu gan gaiši, gan tumši, tāpat arī suņi gan ar dažādas krāsas spalvu, gan dažāda auguma. Ārkārtējās situācijas laikā, kas noteikta saistībā ar Covid-19 infekciju patversme ir slēgta iedzīvotāju apmeklējumiem jeb ekskursijām. Taču gadījumos, kad kāds vēlas paņemt sev dzīvnieku jeb to adoptēt, tas tiek ielaists patersmē sev izvēlēties savu nākamo mīluli.

Jēkabpils dzīvbnieku patversme pieņem arī ziedojumus no iedzīvotājiem. Tatjana Moisejenkova teic, ka patlaban vajadzīgas gan sedziņas, gan spilventiņi, gan sausā barība, gan konservi – viss noderētu dzīvnieku uzturēšanai un viņu labsajūtas nodrošināšanai. 

Tāpat arī tie, kuri vēlas ziedot patversmei naudu var to darīt pārskaitot līdzekļus uz ziedojumu kontu: LV80UNLA0009003467779, A/S SEB banka  PVN Reģ.Nr. LV45403006010.

Dzīvnieki patversmē nonāk dažādu iemeslu dēļ. Nereti saimnieks nomirst un citi radinieki nevēlas tos paturēt, vai saimnieki dodas dzīvot uz citu vietu vai darbu ārzemēs un nevar dzīvniekus ņemt līdzi, tāpat ir gadījumi, kad dzīvnieki pieklīst pie kādām mājām vai iestādēm un tos nogādā patversmē. Katram šeit esošajam kaķim un sunim ir savs stāsts, bet visi dzīvnieki, neatkarīgi no tā, ka par viņiem labi rūpējas, vēlas atrast sev jaunus saimniekus un mājas.

Ja kādu iemeslu dēļ saimnieks nodot patversmē savu mājdzīvnieku, tad viņam jāapmaksā pirmo divu nedēļu dzīvnieka uzturēšana, par suni – 80 eiro, par kaķi – 60 eiro. Savukārt, ja patversmē nogādā pieklīdušu dzīvnieku, tad par to nav jāmaksā.

Jau zinots, ka dzīvnieku patversme Jēkabpilī, Zvaigžņu ielā 1a, savas durvis vēra 2001.gadā. Patversmi finansē Jēkabpils pašvaldība un protams atbalstītāji, bez kuru saziedotajiem līdzekļiem būtu grūti izdzīvot. Rūpes par patversmes apsaimniekošanu un tās iemītniekiem ir uzņēmušies SIA "Jēkabpils pakalpojumi".

Patversmē strādā viena dzīvnieku kopēja, viena palīgstrādniece, klaiņojošo dzīvnieku ķērājs un  veterinārārste pēc izsaukumiem. Pagaidu mājas šeit var nodrošināt vidēji 25 suņiem un 25 kaķiem. Iekštelpās ir ierīkoti būri minčiem un mazajiem kucēniem. Ārpusē ir trīs nožogojumi, divi ar atsevišķiem voljēriem un būdām lielajiem suņiem, viens nožogojums - mazajiem suņiem.

Lai arī patversme ir neliela, šeit gada laikā nonāk samērā iespaidīgs skaits dzīvnieku. Pēdējo gadu statistika liecina, ka, piemēram, 2017.gadā Jēkabpils dzīvnieku patversmē pieņemti 296 dzīvnieki, jaunus saimniekus un mājas atraduši – 149, savukārt 2018. gadā - pieņemti 292 dzīvnieki, bet jaunas mājas raduši – 167. Pērn 2019.gadā patversmē nonākuši 264 dzīvnieki, bet adoptēti – 139.

Jēkabpils dzīvnieku patversme atrodas Zvaigžņu ielā 1a un ir atvērta no pirmdienas līdz piektdienai - 8.00 – 15.00, sestdienās un svētdienās no 9.00 līdz 12.00.

Sīkāku informāciju par dzīvniekiem, kas atrodas patversmē iespējams saņemt zvanot pa tālruni patversmes kopējai Tatjanai – 28342253 vai patversmes veterinārārstei Vinetai – 29124398.

Atstājiet komentāru