2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Brīvdienās Zemgalē ugunsdzēsējiem glābējiem 45 izsaukumi, Jēkabpilī dzēsta degoša ēka un kūlas ugunsgrēks

Brīvdienās Zemgalē ugunsdzēsējiem glābējiem 45 izsaukumi, Jēkabpilī dzēsta degoša ēka un kūlas ugunsgrēks

Pagājušajās četrās diennaktīs, laika posmā no 1.maija plkst. 6.30 līdz 5.maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 45 izsaukumus, no tiem 28 uz ugunsgrēka dzēšanu, deviņus uz glābšanas darbiem un vēl astoņi izsaukumi bija maldinājums, portālu Radio1.lv informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Naktī no sestdienas uz svētdienu plkst. 00.40 Jēkabpils, Pļaviņu, Līvānu un Aizkraukles ugunsdzēsēji glābēji devās uz Kazarmu ielu Jēkabpilī, kur neapsaimniekotā ēkā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāva mūra ēka ar šīfera jumtu deg ar atklātu liesmu pilnā platībā. Sākotnēji dzēšanas darbi bija iespējami tikai no ārpuses, jo notika jumta iebrukšana. Kopējā degšanas platība bija 750 m2. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 06.51. 

Piektdien plkst. 08.03 VUGD saņēma informāciju, ka Bauskas novadā deg vieglā automašīna. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vieglā automašīna, kas nobraukusi no ceļa, deg ar atklātu liesmu pilnā 5 m2 platībā. Automašīnā ugunsdzēsēji glābēji atrada vienu bojāgājušo. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 09.59.

Aizvadītajās diennaktīs ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz Miezītes ceļu Jelgavā, kur divstāvu neapsaimniekota ēka dega 18 m2 platībā, Jelgavas novada Zaļenieku pagastu, kur vienstāva sabiedriskās ēkas bēniņos dega siltumizolācija 10 m2 un jumta konstrukcijas 2 m2 platībā, Rīgas ielu Jēkabpilī, kur bunkurā dega riepas 2 m2 platībā; Dzirnavu ielu Neretā, kur dega koks 6 m2 platībā, Samēnu ielu Aizkrauklē, kur dega divas dārza mājas 20 m2 platībā, Bauskas novada Vecsaules pagastu, kur divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā un Aizkraukles novada Daudzeses pagastu, kur dega vieglā automašīna 6 m2 un šķūnis 1 m2 platībā. 

Piektdien ugunsdzēsēji glābēji no Aiviekstes upes Pļaviņu novadā izcēla bojāgājušo un nodeva Valsts policijas darbiniekiem, bet Jaunjelgavas novadā no grāvja tika izcelts bojāgājušais un nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Ugunsdzēsēji glābēji Zemgalē arī dzēsa 13 kūlas un vienu meža ugunsgrēku:

Engures novada Smārdes pagastā kūla dega 300 m2 platībā;
Dobeles novada Auru pagastā kūla dega 400 m2 un 300 m2 platībā;
Atmodas ielā Jelgavā kūla dega 10 m2 platībā;
Auces novada Vītiņu pagastā kūla dega 1,5 hektāra, 100 m2 un 80 m2 platībā;
Jēkabpilī Neretas ielā kūla dega 4000 m2 platībā;
Jelgavas novada Valgundes pagastā dega kūla un niedres trīs hektāru platībā, Jaunsvirlaukas pagastā kūla dega 300 m2 platībā;
Jaunjelgavas novada Sērenes pagastā kūla dega 400 m2 platībā;
Jelgavā Loka maģistrālē kūla dega 150 m2 un Atmodas ielā - 25 m2 platībā;
Neretas novada Neretas pagastā dega mežs 2000 m2 platībā.

Sadeguši kukaiņi, putni, dzīvnieki, līdz pamalei izdeguši melni lauki, ēku krāsmatas un automašīnu vraki – skarbā realitāte, ar kuru ikdienas saskaras ugunsdzēsēji glābēji, dzēšot kūlas ugunsgrēkus. VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir bīstama, jo apdraud apkārtējo vidi, cilvēku īpašumus, veselību un pat dzīvību!

Attēlā: Kūlas ugunsgrēks Jēkabpilī, Neretas ielā
Aculiecinieka foto

Atstājiet komentāru