2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Pakalpojumu saraksts, kurus atsākusi sniegt SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca", ambulatorajā aprūpē

Pakalpojumu saraksts, kurus atsākusi sniegt SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca", ambulatorajā aprūpē

SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” informē, ka saskaņā ar Veselības ministres Ilzes Vinķeles izdoto rīkojumu Nr. 87 “Grozījumi Veselības ministrijas 2020.gada 25.marta rīkojumā Nr.59 “Par veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanas ierobežošanu ārkārtējas situācijas laikā”  ārtsniecības iestādēs tiek atsākta daļēja ambulatoro veselības pakalpojumu sniegšana, portālu Radio1.lv informēja SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca" valdes priekšsēdētāja Margarita Meļņikova.

Papildus COVID-19 izsludinātajā pandēmijas laikā sniegtajiem veselības pakalpojumiem: (neatliekamā medicīniskā un akūta palīdzība, tai skaitā nepieciešamie izmeklējumi un konsultācijas, ģimenes ārsta sniegtie veselības aprūpes pakalpojumi, vakcinācijas pakalpojumi, izveidojot atsevišķas plūsmas bērniem un pieaugušajiem, veselības aprūpes pakalpojumi mājās, zobārstniecības pakalpojumi akūtos un neatliekamos gadījumos, pakalpojumi lai nodrošinātu terapijas nepārtrauktību - ķīmijterapija, bioloģiskie medikamenti, orgānu aizstājējterapija, staru terapija, dienas stacionāra pakalpojumi hematoloģijā, metadona aizvietojošā terapija, kā arī pacientiem, kuriem jāturpina vai jāpabeidz stacionāri neatliekamā kārtā uzsākta ārstēšana,onkoloģiskās, dzīvību glābjošās, kā arī tādas operācijas, kuru atcelšanas rezultātā var iestāties invaliditāte, pakalpojumi "Zaļā koridora" ietvaros, veselības aprūpes pakalpojumi saistībā ar šādu slimību grupu ārstēšanu – onkoloģija, HIV/AIDS; tuberkuloze; psihiatrija; lipīgās ādas slimības un seksuāli transmisīvās slimības; traumatoloģija, grūtnieču aprūpe, akūtie un subakūtie rehabilitācijas pakalpojumi personām, kurām šī pakalpojumu atlikšana var radīt invalidizācijas risku vai darbaspēju zaudēšanu, tai skaitā bērniem, kuriem rehabilitācijas pakalpojumu atlikšana saistīta ar ievērojamu funkcionēšanas traucējumu pasliktināšanos), SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” ar 2020.gada 27.aprīli atsāk sniegt sekojošus pakalpojumus, minētajā kārtībā:

1.    Diagnostiskie izmeklējumi ar ģimenes ārsta vai ārsta speciālista nosūtījumu:
1.2.    Ehokardiogrāfijas,
1.3.    Ultrasonogrāfijas,
1.4.    Rentgenoloģijas,
1.5.    Datortomogrāfijas,
1.6.    Doplerogrāfijas,
1.7.    Elektrokardiogrāfijas (tai skaitā Holtera monitorēšana)

2.    Pirmreizējas konsultācijas ar ģimenes ārsta vai ārsta speciālista nosūtījumu pie:
2.2.    Endokrinologa,
2.3.    Kardiologa,
2.4.    Reimatologa,
2.5.    Pneimanologa,
2.6.    Oftalmologa,
2.7.    Neirologa
3.    Diabētisko pacientu pēdu aprūpe;
4.    Zobārstniecībā: akūtos un neatliekamos gadījumos, un uzsākto zobu slimību ārstēšanas procesa pabeigšanu.
Primāri veselības aprūpes pakalpojumi tiek nodrošināti tiem, kuriem iepriekš pieraksts tika atcelts ārkārtējās situācijas dēļ. Pacientiem, kuriem tika atteikts pakalpojums, šobrīd tiek atzvanīts.

Netiek pieņemti pacienti, kuri:

Pēdējo 14 dienu laikā ir atgriezušies no ārzemēm, ir augšējo elpceļu saslimšanas simptomi;,ir jāatrodas pašizolācijā vai karantīnā,ir bijis kontakts ar kādu no 6.punktā minētajām personām.

Pierakstīšanās kārtība:

•    Ņemot vērā lielo zvanu skaitu, lūgums izmantot elektronisko pierakstīšanās iespēju -
rakstot uz pieraksts@jrslimnica.lv (norādot nepieciešamo izmeklējumu). 
Pacientam dienas laikā tiek atbildēts par pieejamo datumu un laiku.
•    zvanot uz vienoto tālruņa Nr. 62203333 (zvanot, lūdzu izvēlaties “1” – perakstam pie speciālista; “2” – pierakstam uz radioloģisko izmeklējumu)

PACIENTU IEVĒRĪBAI

Pacientam precīzi jāierodas norādītajā laikā Ambulatorajā daļā veselības pakalpojuma saņemšanai.

Pacientiem pirms ienākšanas Poliklīnikā vai Stacionārā reģistratūrā:
•    jānodezinficē rokas;
•    tiek izmērīta temperatūra ar distances termometru;
o    ja pacientam nav paaugstināta temperatūra un nav respiratoru simptomu:
    pacients uzvelk ķirurģiskā maska;
    pacients reģistratūrā paraksta apliecinājumu, ka viņam nav neviens no 6.punktā norādītajiem ierobežojumiem. Apliecinājums tiek pievienots pacienta medicīniskajā dokumentācijā.
o    ja pacientam ir paaugstināta temperatūra, pacients netiek pieņemts!

Pacientiem pēc pakalpojuma saņemšanas un izejot no Ambulatorās daļas vai stacionārās reģistratūras (pie izejas) dezinficē rokas un izmet ķirurģisko masku speciālā atkritumu tvertnē, atverot to ar kājas palīdzību. 

Plānveida ambulatorie veselības aprūpes pakalpojumi tiek nodrošināti Darba dienās no pulksten 9:00 līdz 16:00.

Ar sīkāku informāciju Jūs variet iepzīties slimnīcas mājaslapā www.jrslimnica.lv sadaļā “Jaunumi”.

Atstājiet komentāru