2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

VUGD Zemgalē 12 izsaukumi. Jēkabpilī Mežaparka ielā dega kūla, krūmi un niedres

VUGD Zemgalē 12 izsaukumi. Jēkabpilī Mežaparka ielā dega kūla, krūmi un niedres

Pagājušajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 12 izsaukumus, no tiem četrus uz ugunsgrēka dzēšanu, divus uz glābšanas darbiem un vēl seši izsaukumi bija maldinājums, portālu Radio1.lv informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Jēkabpilī Mežaparka ielā dega kūla, krūmi un niedres 500 m2 platībā.

Plkst. 20.49 VUGD saņēma informāciju, ka daudzstāvu daudzdzīvokļu mājā Jelgavā ir izcēlies ugunsgrēks. Liesmas bija izdevies apdzēst pirms VUGD ierašanas, bet, apsekojot dzīvokli, tika konstatēts, ka gruzd dīvāna matracis. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Kopējā degšanas platība bija 2 m2. Plkst. 21.26 ugunsdzēsēji glābēji pabeidza darbu notikuma vietā. Diemžēl ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji nedzirdēja dūmu detektora signālu. 

Traģiskākie ugunsgrēki nereti norisinās nelielās platībās, notiekot gruzdēšanai vai degšanai ar nelielu liesmu, kā rezultātā intensīvi izdalās indīgi dūmi. Cilvēkam pietiek veikt tikai dažas ieelpas, lai viņš sajustu veselības un vēlāk arī apziņas traucējumus. Ja šādus nelielus ugunsgrēkus savlaicīgi nepamana, cilvēks zaudē samaņu un pēc brīža iet bojā. Tieši dūmu detektors ir tas, kas savlaicīgi ar skaļas skaņas palīdzību signalizē par izveidojušos sadūmojumu un ļauj cilvēkiem izglābties.

Plkst. 19.30 Tukuma ugunsdzēsēji glābēji devās uz Durbes ielu Tukumā, kur dega vienstāva saimniecības ēkas jumta konstrukcijas 24 m2 un piebūvētas pirts jumta konstrukcijas 15 m2 platībā. Dzēšanas darbi noslēdzās pēc divām stundām. 

Vakar Kapsētas ielā Aucē dega lapu kaudze 70 m2 platībā.

Atstājiet komentāru