2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Gaļina Aleksejeva: Prieks darīt darbu, kas sagādā gandarījumu gan sev, gan ikvienam iedzīvotājam

Gaļina Aleksejeva: Prieks darīt darbu, kas sagādā gandarījumu gan sev, gan ikvienam iedzīvotājam

„Kopš šeit strādā Gaļina, tik sakopts nav bijis,” teic Dārzu ielas ilggadējā iemītniece Veltas kundze.

Allaž smaidīga, čakla un pilna pozitīvas enerģijas, SIA JK Namu pārvalde sētniece un apkopēja Gaļina Aleksejeva jau deviņus gadus no rītiem mēro ceļu uz savu darbu. Dārzu ielas mājās nr.2, 5, 6, 8, 10, Rīgas 132 un 216e, Krasta 16 un Celtuves 2 Gaļina strādā par sētnieci, savukārt Dārzu 6, 10, Rīgas 190a – par apkopēju. 

To, cik svarīgi ir atbildīgi veikt savu darbu, viņa saprata jau bērnībā. Gaļinas dzimtā puse ir Preiļu rajons, un mazajai meitenei, jaunākajai deviņu bērnu ģimenē, nācās veikt visus tos pašus darbus, ko vecākajiem brāļiem un māsām. Ikvienam māte un tēvs ieaudzināja darba mīlestību un prieku, kas ir nodots arī nākamajām paaudzēm. 

Laba veselība, pieklājība un izturība – teic Gaļina, stāstot par īpašībām, kādām jāpiemīt labam sētniekam. Jāpiebilst, ka arī vērīgam, lai pamanītu, kur vēl pielikt savu roku, un pacietīgam, kad darbi dienu no dienas atkārtojas. No savas sētnieces un apkopējas mācās arī māju iedzīvotāji, kļūstot apzinīgāki, un pat satraucas, ka viņa varētu aiziet strādāt citur, lai gan sākumā, kā atceras Gaļina, diezgan daudz nācās censties, lai kāpņu telpas un pagalmi būtu tik sakopti, kā šobrīd. „Man nav pat domas darīt ko citu, jo patīk gan darbs, gan cilvēki, ar kuriem ik dienas tiekos. Un prieks, ka šeit ir tik atsaucīgas ēku pārzines,” viņa saka.

„Gaļina jebkuru sev uzticēto darbu veic ar lielu atbildības sajūtu, nekad nav atrunu, ka nepaspēja. Nāk jebkurā laikā, lai tikai viss būtu padarīts,” atzīst Krustpils iecirkņa ēku un apsaimniekojamo teritoriju pārzine Ilze Broka. Turklāt Gaļina ir sirsnīga, izpalīdzīga un dzīvespriecīga, un nelielais, draudzīgais  iecirkņa kolektīvs no Gaļinas iegūst milzum daudz enerģijas un ne tikai to: viņa pēc izglītības ir pavāre, ilgus gadus šajā profesijā arī nostrādājusi, ēdienu gatavošana ir vaļasprieks, un tad, kad Gaļina uzcienā ar savu firmas ēdienu – cepelīniem, tie ir kā mazi svētki!

Un laba jau daudz nevajag – pateikts paldies par tīru kāpņu telpu vai sakoptu pagalmu sasilda pat drēgnā ziemā un vējainā rudenī, kad, kā teic Gaļina, vakari ir par garu un tā vien gribas kā ņemt lāpstu un slotu, lai pilsētnieki mostos sakoptā un tīrā Jēkabpilī!

Iveta Skolniece,
SIA JK Namu pārvalde sabiedrisko attiecību speciāliste

Foto: SIA JK Namu pārvalde

Atstājiet komentāru