2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpiliešu balsojumā uzvar ideja par disku golfa parka “Lūša ķepa” izveidi Mežaparkā

Jēkabpiliešu balsojumā uzvar ideja par disku golfa parka “Lūša ķepa” izveidi Mežaparkā

20.aprīlī noslēdzās iedzīvotāju balsojums par vienas no trim idejām realizēšanu Jēkabpilī. Apkopojot balsojuma rezultātus Jēkabpils pilsētas pašvaldības mājas lapā, kā arī Facebook.com un Instagram.com sociālo tīklu kontos, lielāko balsojumu skaitu saņēma pirmā ideja - disku golfa parka “Lūša ķepa” izveide Mežaparkā. Par šo ideju kopumā saņemtas 539 balsis. Otrā ideja saņēmusi 87 balsis, bet trešā – 471, informē Jēkabpils pilsētas sabiedrisko attiecību nodaļa.

Jau ziņots, ka šī gada martā iedzīvotāji tika aicināti iesūtīt idejas pilsētas publiskās teritorijas labiekārtošanai. Žūrija, izvērtējot 31 konkursam pieteikto projektu, izvirzīja trīs piemērotākās idejas iedzīvotāju balsošanai:

- Disku golfa parka “Lūša ķepa” izveide Mežaparkā.  Disku golfs ir ārpustelpu sporta spēle, kurā spēlētājam īpašs lidojošais disks jāiemet īpašā grozā. Uzdevums, līdzīgi kā tradicionālajā golfā, ir nonākt pie mērķa, šajā gadījumā groza, ar pēc iespējas mazāku metienu skaitu.
- Akmensdārza ierīkošana uz Daugavas kreisā krasta aizsargdambja uzbēruma Pļaviņu ielā posmā no Svētā Gara vīriešu klostera līdz tiltam.
- Bērnu aktīvās atpūtas laukuma izveide ar kāpelēšanas iekārtu, trošu ceļu, trenažieriem.

Sīkāk par disku golfa parka “Lūša ķepa” idejas ieviešanas termiņu un atrašanās vietu informēs, kad speciālisti būs veikuši visus nepieciešamos priekšdarbus. Idejas īstenošanai atvēlētais finansējums pašvaldības budžetā ir 10 000 euro.

Jēkabpils pilsētas pašvaldība izsaka pateicību iedzīvotajiem par aktīvo iesaisti ideju iesniegšanā un balsošanā.

Atstājiet komentāru