2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Mūžības ceļā devusies Jēkabpils galvenā arhitekte Ilga Tretjakova

Mūžības ceļā devusies Jēkabpils galvenā arhitekte Ilga Tretjakova

„Ir tikai pavasaris. Smeldzīgs, gaišs un rāms.
Kā pati aiziešana- tikpat netverams… “     /D.Dreika/

Ar dziļām skumjām paziņojam, ka šī gada 19. aprīlī pēkšņi mūžības ceļā devusies mūsu pilsētas galvenā arhitekte Ilga Tretjakova. Ilga pašvaldībā kā galvenā arhitekte strādāja no 2015.gada. Mēs Ilgu pazinām kā ārkārtīgi atbildīgu, profesionālu darba veicēju un sirsnīgu, ļoti atsaucīgu kolēģi.

Visus šos gadus, kurus viņa veltīja darbam pašvaldībā, Ilga ienesa savu arhitekta redzējumu ne tikai projektētajās ēkās, bet arī pilsētvides mazajos elementos – soliņos, parku celiņos, skvēros, ielās.

Visam bija jābūt precīzi, laikā un ar augstu atbildības sajūtu, jo Ilga bija darītāja un cilvēks, kurš savu darbu veica ar prieku. Ilga ir projektējusi ļoti daudzas ēkas- gan sabiedriskās ēkas, gan ģimeņu mājas, bet pirms daudziem gadiem, strādājot uzņēmumā “Komunālprojekts”, viņa īstenoja savu kā arhitektes  vienu no mūža lielākajiem veikumiem. Tieši Ilgas arhitektoniskā ideja tika atzīta par vispiemērotāko tolaik vēl tikai plānotās Krustpils Vissvētās Trīsvienības Romas katoļu baznīcas vizuālajam veidolam.  Ilgas redzējumam par to, kādai būt garīgajai celtnei, bija lemts īstenoties. Dievnams paveras cēlā un vērienīgā veidolā, kura augstie torņi slejas debesīs un ir redzami, lai kur arī mēs pilsētā atrastos . Gribas teikt, ka Ilgai dzīvē tas tika dots kā Dieva dāvana, jo ne katram arhitektam ir šāda iespēja, kā arī gudrība, prasme un drosme to realizēt.

Bet Ilga nebaidījās ne lielā darba apjoma, ne izaicinājuma. Kopš uzbūvēšanas dievnams ir  kļuvis par iemīļotu lūgšanu un garīgā spēka  vietu cilvēkiem. Paldies, Ilga, par Tavu darbu un sirds labestību, tā paliks vienmēr .

Ticība ir dzīvs spēks. Mums pietrūks Tevis, bet mēs ticam, ka Tavs ceļš, arī aizvijoties mūžībā, vienmēr paliks ar gaismu piepildīts.

 Sērojam un izsakām visdziļāko līdzjūtību Ilgas ģimenei un tuviniekiem.

Kolēģi Jēkabpils pilsētas pašvaldībā

Komentāri (0-1/1)

  • Irēna Stepanova
    22.04.2020 23:03
    Izcila architekte, atsaucigs cilvēks, sirsnīga draudzene .... Tu vienmēr būsi manā sirdī un lūgšanas ...

Atstājiet komentāru