2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Bruņoto spēku komandieris apmeklē Zemessardzes 3. Latgales brigādi

Bruņoto spēku komandieris apmeklē Zemessardzes 3. Latgales brigādi

26. martā, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš, turpinot darba vizītes Zemessardzes 3.Latgales brigādē, apmeklēs 56. kaujas nodrošinājuma bataljonu Jēkabpilī un 55. kājnieku bataljonu Aizkrauklē.

“Esmu pateicīgs ikvienam karavīram, ikvienam zemessargam, ikvienam Latvijas iedzīvotājam, kuri šajā gana sarežģītajā laikā ir gatavi iesaistīties un sniegt savu ieguldījumu. Izmaiņas ierastajā dienas kārtībā ir vēl lielāks dzinulis pievērsties Bruņoto spēku kaujas spēju uzturēšanai un stiprināšanai. Tāpēc man ir svarīgi personīgi tikties ar vienību personālsastāvu, lai pārrunātu ne tikai ar vienību kaujas spējām un infrastruktūras attīstību saistītus jautājumus, bet arī esošo noskaņojumu Bruņoto spēku vienībās.  

24.martā Nacionālo bruņoto spēku komandieris darba vizītē apmeklēja 36. kaujas atbalsta bataljonu Lūznavā un 34. kājnieku bataljonu Daugavpilī. Pēc vizītes noslēguma šajos bataljonos, ģenerālleitnants L. Kalniņš norādīja, ka konsekvence ir viens no attīstības stūrakmeņiem efektīvas Nacionālo bruņoto spēku operacionālās gatavības uzturēšanā.

Zemessardzes 3. Latgales brigāde dibināta 1992. gada 30. jūnijā un ir Latvijas armijas 9. Rēzeknes kājnieku pulka tradīciju pārmantotāja. Kopš 2018. gada janvāra brigādes teritorijā atrodas seši bataljoni – Zemessardzes 32.kājnieku bataljons Rēzeknē, Zemessardzes 34.kājnieku bataljons Daugavpilī, Zemessardzes 35.kājnieku bataljons Preiļos, Zemessardzes 55.kājnieku bataljons Aizkrauklē un Zemessardzes 56.kaujas nodrošinājuma bataljons Jēkabpilī, kā arī Zemessardzes 36.kaujas atbalsta bataljons Lūznavā.

Zemessardze ir lielākā Nacionālo bruņoto spēku struktūra un teritoriālās aizsardzības pamats. Zemessardzē uzņem Latvijas pilsoņus, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu, bet nav vecāki par 55 gadiem. Informācija par prasībām uzņemšanai Zemessardzē ir atrodama Zemessardzes mājas lapas www.zs.mil.lv sadaļā – Pievienojies.

Lai vienkāršotu pieteikšanos dienestam Zemessardzē, interesenti ir aicināti zvanīt uz  Zemessardzes vienoto diennakts tālruņa numuru – 1811.

Uzzini vairāk par pieteikšanos Zemessardzē:
Zvani:  1811
Raksti: esizemessargs@mil.lv
Ieskaties: www.zs.mil.lv

Informāciju sagatavoja:
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļas vecākā referente
Majore Sandra Brāle
Tālrunis: 67335135, 29295730
E-pasts: sandra.brale@mod.gov.lv

Atstājiet komentāru