2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Zemgalē ugunsdzēsēji glābēji 45 reizes likvidē spēcīgā vēja radītās sekas

Zemgalē ugunsdzēsēji glābēji 45 reizes likvidē spēcīgā vēja radītās sekas

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 12.marta plkst. 6.30 līdz 13.marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 54 izsaukumus, no tiem trīs uz ugunsgrēku dzēšanu, 47 uz glābšanas darbiem un vēl četri izsaukumi bija maldinājums.

Zemgalē ugunsdzēsēji glābēji 45 reizes devās likvidēt spēcīgā vēja radītās sekas. Visvairāk izsaukumu tika saņemts par vēja nolauztiem kokiem, kas atradās uz ceļa braucamās daļas. Lielākie postījumi un lielākais izsaukumu skaits tika saņemts no Jēkabpils un Bauskas pilsētām un tuvākajiem novadiem. 

Jēkabpils, Aknīstes un Viesītes ugunsdzēsēji glābēji 13 reizes devās likvidēt spēcīgā vēja radītās sekas. Plkst. 20.43 VUGD saņēma informāciju, ka Aknīstes novadā koks ir uzkritis uz automašīnas. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji vispirms apzāģēja koka zarus, lai varētu piekļūt automašīnai, kas atradās zem nolūzušā koka, un pēc tam ar hidrauliskajiem instrumentiem atgrieza automašīnas konstrukcijas, lai varētu piekļūt pie automašīnā esošajiem cilvēkiem. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki konstatēja, ka abi automašīnā esošie cilvēki jau ir gājuši bojā. Ugunsdzēsēji glābēji sakārtoja ceļa braucamo daļu. 

Aknīstes novada Aknīstes pagastā koks bija nokritis uz vienstāva dzīvojamās mājas jumta un vēl vienā gadījumā vējš uz ēkas jumta bija atrāvis trepes, kuras draudēja iekrist elektrības vados. Arī Jēkabpils novada Rubenes pagastā vējš bija nokritis uz dzīvojamās mājas jumta. 

Ugunsdzēsēji glābēji sazāģēja un no ceļa braucamās daļas novāca vēja nolauztus kokus:
Aknīstes novadā - Aknīstē uz autoceļa Aknīste – Subate un Gārsenes pagastā;
Viesītes novadā - Rites pagastā, Elkšņu pagastā (2 reizes), Viesītes pagastā, Raiņa ielā Viesītē;
Salas novada Salas pagastā.

Zaļā ielā Jēkabpilī vējš uz ceļa braucamās daļas bija nolauzis 15 kokus. 

Aizkraukles pilsētā un tuvākajos novados ugunsdzēsēji glābēji saņēma astoņus izsaukumus uz vēja radīto postījumu novēršanu. Kalna ielā Jaunjelgavā, Jaunjelgavas novada Daudzeses pagastā, Kokneses novada Bebru pagastā un Kokneses pagastā, Stacijas ielā Pļaviņās, Neretas novada Neretas pagastā un Pilskalnes pagastā ugunsdzēsēji glābēji novāca kokus no ceļa braucamās daļas. Kaļķu ielā Pļaviņās nolūzis koks bija uzkritis uz divstāvu dzīvojamās mājas jumta. 

Bauskas, Iecavas un Vecumnieku ugunsdzēsēji glābēji vēja nolauztus kokus no ceļa braucamās daļas novāca Iecavas novadā uz autoceļa Jelgava – Iecava, Upes ielā Iecavā, Vecumnieku novada Vecumnieku pagastā (2 reizes) un Bārbeles pagastā, Bauskas novada Īslīces pagastā, Codes pagastā un Gailīšu pagastā, kā arī Rundāles novada Rundāles pagastā. Vecumnieku novadā uz autoceļa Vecumnieki – Kurmene vējš bija nolauzis septiņus kokus. Bauskas novada Gailīšu pagastā koks bija nokritis uz žoga. 

Dobeles un Auces ugunsdzēsēji glābēji no ceļa braucamās daļas novāca vēja nolauztus kokus Dobeles novada Auru pagastā, kā arī Uzvaras ielā un Liepājas šosejā  Dobelē. Bērzes ielā Dobelē koks bija nokritis uz dzīvojamās ēkas stūra. 

Tukuma pilsētā un apkārtējos novados ugunsdzēsēji glābēji sešas reizes likvidēja vēja radītās sekas. Tukuma novada Lestenes pagastā (2 reizes), Slampes pagastā un Džūkstes pagastā, Engures novada Lestenes pagastā, kā arī Kandavas novadā uz autoceļa Kandava – Sabile ugunsdzēsēji glābēji no vēja nolauztiem kokiem atbrīvoja ceļa braucamo daļu. 

Jelgavas novada Elejā, Lielplatones pagastā un Elejas pagastā uz autoceļa Eleja – Vilce  koki bija nokrituši uz ceļa braucamās daļas. Jelgavas pilsētā netika saņemts neviens izsaukums uz vēja radīto seku likvidēšanas darbiem.


Plašākai informācijai:
Viktorija Gribuste
VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore

Komentāri (0-1/1)

  • Vējš
    13.03.2020 11:20
    Arī Jēkabpils novada Rubenes pagastā vējš bija nokritis uz dzīvojamād mājad jumta!

Atstājiet komentāru