2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Latvijas Republikas pilsonības pretendenti Jēkabpilī dod solījumu par uzticību Latvijai

Latvijas Republikas pilsonības pretendenti Jēkabpilī dod solījumu par uzticību Latvijai

19.februārī Jēkabpils pilsētas pašvaldībā divas Latvijas Republikas pilsonības pretendentes - Gaļina Šatova un Teresa Trokša - svinīgā ceremonijā deva solījumu par uzticību Latvijas Republikai.19.februārī Jēkabpils pilsētas pašvaldībā divas Latvijas Republikas pilsonības pretendentes - Gaļina Šatova un Teresa Trokša - svinīgā ceremonijā deva solījumu par uzticību Latvijas Republikai, informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Pēc svinīgā zvēresta pilsonības pretendentus ar video starpniecību sveica Latvijas Valsts prezidents Egils Levits. Apsveikuma vārdus teica arī Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece Kristīne Ozola un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Jēkabpils nodaļas vadītāja Jolanta Degle.

K.Ozola apsveica pilsonības pretendentes un izteica pateicību par uzdrīkstēšanos un apņemšanos pievienoties Latvijas pilsoņu saimei, kā arī aicināja ne tikai izmantot tās privilēģijas un priekšrocības, ko sniedz Latvijas pilsonība, bet arī godprātīgi un apdomīgi pildīt savus pilsoņa pienākumus.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Jēkabpils nodaļas vadītāja uzsvēra, ka svinīga solījuma nodošanas brīdis ir ļoti nozīmīgs ne tikai jaunajam pilsonim, bet visai valstij. Tāpat viņa atgādināja, ka pretendents turpmāk varēs izmantot visas priekšrocības, kuras iegūs kļūstot par Latvijas pilsoni.

Kopš 2013.gada topošajiem pilsoņiem solījums par uzticību Latvijai ir jānodod svinīgā ceremonijā. Ar svinīgo solījuma došanu un parakstīšanu beidzas pretendentu naturalizācijas iesnieguma izskatīšana Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē, pēc tam pretendenti saņems Ministru kabineta izdotu rīkojumu par pilsonības piešķiršanu un varēs noformēt Latvijas pilsoņa personu apliecinošu dokumentu.

Atstājiet komentāru