2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Viesnīca Jēkabpilī izvirzīta konkursa „Gada labākā būve Latvijā 2019” otrajā kārtā

Viesnīca Jēkabpilī izvirzīta konkursa „Gada labākā būve Latvijā 2019” otrajā kārtā

Skates „Gada labākā būve Latvijā 2019” žūrija – 48 būvniecības nozares eksperti no 24 nozares organizācijām – izvirzīja skates otrajai kārtai 85 būves.

Skates otrajā kārtā, kas ilgs visu februāri, žūrija dosies braucienos pa visu Latviju, lai vērtētu būves dabā un tiktos ar būvniekiem, pasūtītājiem, arhitektiem, projektētajiem un būvju izmantotājiem.

Žūrijas priekšsēdētājs, Latvijas Būvnieku asociācijas prezidents Normunds Grinbergs iezīmē atrašanās vietu būvēm, kas šogad ir labākās no labākajām Latvijā: „Rīga, Ādaži, Cēsis, Talsi, Sabile, Tukums, Ventspils, Gulbene, Alsviķi, Dobele, Jelgava, Mārupe, Valmiera, Valka, Sigulda, Jūrmala, Pedvāle, Preiļi, Stāmeriena, Ogre, Jēkabpils, Olaine, Saldus, Viesīte, Drabeši, Āraiši, Salaspils, Saulkalne, Jūrkalne, Kuldīga, Saulkalne, Zentene, Līvāni, Silene. Esam gandarīti, ka novados tapis tik daudz labu būvju. Žūrijas uzdevums ir šīs būves, Latvijas dārgakmeņus, celt gaismā.

Šogad skatē piedalās arī Jēkabpils pilsētas pašvaldības projekta “Pasta ielas pārbūve Jēkabpilī” gaitā rekonstruētā ēka, kas pārtapusi viesnīcā Brīvības ielā 187. 

Būves tiek vērtētas astoņās nominācijās, ikviena ir pielīdzināta kādam dārgakmenim, piemērsam nominācija Restaurācija, kurā startē Jēkabpils viesnīca – brūnsarkanais granāts, kas saudzē skaisto un unikālo.

Atstājiet komentāru