2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils ugunsdzēsēji glābēji likvidē sadūmojumu divstāvu  dzīvojamā mājā Dunavā

Jēkabpils ugunsdzēsēji glābēji likvidē sadūmojumu divstāvu dzīvojamā mājā Dunavā

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā 2.janvāra plkst. 6.30 līdz 3.janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona brigāde saņēma trīs izsaukumus, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Plkst. 09:17 VUGD saņēma informāciju, ka Jelgavas novada Valgundes pagastā uz autoceļa Rīga – Liepāja ir noticis ceļu satiksmes negadījums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka triju automašīnu sadursmes rezultātā ir cietuši vairāki cilvēki, no kuriem viens cilvēks bija iespiests automašīnā un saviem spēkiem netika ārā. Ar hidraulisko instrumentu palīdzību ugunsdzēsēji glābēji nogrieza automašīnas jumtu un tādējādi varēja atbrīvot cietušo un nodot viņu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Lai varētu atjaunot satiksmi uz autoceļa, ar vinčas palīdzību ugunsdzēsēji glābēji vienu no automašīnām novilka no ceļa braucamās daļas un pēc tam brauktuvi sakārtoja. 

Plkst. 20:10 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Jēkabpils novada Dunavas pagastu, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija izveidojies sadūmojums. Pārbaudot telpas, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka, kurinot krāsni, bija pārāk ātri aizvērts tās aizbīdnis, kā rezultātā izveidojās sadūmojums. Ugunsdzēsēji glābēji atvēra aizbīdni, kā arī logus, lai izvēdinātu telpas.

Atstājiet komentāru