2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Noslēdzies Jēkabpils sociālā dienesta Zemā sliekšņa centra rīkotais konkurss

Noslēdzies Jēkabpils sociālā dienesta Zemā sliekšņa centra rīkotais konkurss

Ir pagājis  1 decembris.  Pasaules AIDS dienu pasākumi  arī beigušies. Jēkabpils sociālā dienesta Zemā sliekšņa centrs rīkoja  konkursu 9-11 klasēm -  ,,Ar zināšanām  pret AIDS ?! “- ideju , zināšanu kaujas.

Konkursa mērķis: kā izprot AIDS slimības bīstamību dot iespēju apliecināt savu radošumu un talantu.

Paldies par aktivitāti visu  skolu skolēniem un skolotājiem , kas piedalījās šajā konkursā, paldies žūrijas komisijai un pilsētas iedzīvotājiem kas atrada laiku piedalīties un novērtēt skolēnu darbus. Katra klase kas piedalījās atspoguļoja uz baltas kastītes informāciju par savām zināšanām , savu attieksmi , izdomu , kā arī radošumu un talantu.

JVĢ savas kastītes vairākas klases veidoja kā plakātus , 2 un 3 vidusskolai vairāk bija informatīvais saturs. 

1 vietas ieguva :
JVĢ - 9 c klase
3 vsk - 10 a klase
2 vsk - 10 a klase
2 vietas ieguva:
JVĢ -10 b klase
3  vsk – 9 a klase
2  vsk – 9 c klase
3 vietas ieguva :
JVĢ – 9 a klase
3 vsk-  10 b un 11 b  ( vienāds balsu skaits)
2 vsk- 11 a klase

Pašlaik jauniešu populārākie  mēdiji ir televīzija un internets. Kamēr vien pastāvēs  šī problēma un kamēr būs jaunieši , kas par šo slimību  neko nezina , mūsu pienākums izmantot visas iespējamās komunikāciju platformas , lai par to runātu un izglītotu jauniešus šajos jautājumos.

,, HIV izplatība Latvijā ir satraucoša problēma , īpaši tāpēc , ka gandrīz puse HIV gadījumu reģistrēti jauniešu vidū.’’  Pat  skaidri zinot infekcijas  izplatības ceļus , jaunieši praktiskajās darbībās  bieži vien paļaujas uz laimīgu  gadījumu , cer , ka  ,, ar mani TAS nenotiks ,’’- nelieto prezervatīvus , iesaistās gadījuma dzimumsakaros un eksperimentē ar narkotikām. 

Mūsu pilsētā sociālā dienesta Zemā sliekšņa centrā  105 kabinetā katru dienu bezmaksas , anonīmi var veikt HIV eksprestestus , kā arī B,C un sifilisa eksprestestus. 

Mēs Jūs gaidīsim . Sargājiet savu veselību!

Telefona numuri – 65207094, 26823087, 29611389
Kristina Buka

Atstājiet komentāru