2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Brīvdienās Jēkabpilī dzēsts ugunsgrēks un noķerta sabiedriskā ēkā ieskrējusi cauna

Brīvdienās Jēkabpilī dzēsts ugunsgrēks un noķerta sabiedriskā ēkā ieskrējusi cauna

Aizvadītajā brīvdienās, laika posmā no šī gada 29.novembra plkst. 6.30 līdz 2.decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona brigāde saņēma 16 izsaukumus – septiņus uz ugunsgrēku dzēšanu, septiņus uz glābšanas darbiem un vēl divi izsaukumi bija maldinājums.

Piektdien, plkst. 18:26, ugunsdzēsēji glābēji devās uz Jelgavas novada Valgundes pagastu, kur dega vienstāvu neapsaimniekota ēka 80 m2 platībā. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 23:25.

Sestdien pēcpusdienā Jēkabpilī Celtnieku ielā trīsstāvu dzīvojamās mājas bēniņos dega siltinājums 35 m2 platībā. 

Sestdien vakarā Jelgavā Lakstīgalas ielā atklātā teritorijā dega sadzīves atkritumi, mēbeles un kokmateriāli 15 m2 platībā. 

Svētdien vakarā, plkst. 18:30, Jaunjelgavas un Aizkraukles ugunsdzēsēji glābēji devās uz Kalna ielu Jaunjelgavā, kur divstāvu dzīvojamā mājā dega starpstāvu pārsegums un starpsiena 45 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas bija evakuējušies 11 cilvēki. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 00:02. 

Svētdien vakarā Jēkabpilī, A.Pormaļa ielā, sabiedriskā ēkā bija ieskrējusi cauna. Ugunsdzēsēji glābēji dzīvnieku noķēra, iznesa ārā un palaida brīvībā. 

Svētdien vakarā Elejas ugunsdzēsēji glābēji Lietuvas un Stacijas ielu krustojumā Elejā sakārtoja ceļa braucamo daļu pēc ceļu satiksmes negadījuma. Ugunsdzēsēji glābēji ar absorbenta palīdzību savāca izlijušo eļļu.


Plašākai informācijai: 
Viktorija Gribuste
VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore

Foto: Ilustratīvs attēls

Atstājiet komentāru