2024.gada 19. marts

Jāzeps

Latvijas Republikas pilsonības pretendenti dod solījumu par uzticību Latvijai

Latvijas Republikas pilsonības pretendenti dod solījumu par uzticību Latvijai

20.novembrī Jēkabpils pilsētas pašvaldībā divi Latvijas Republikas pilsonības pretendenti Albīna Maļinauskaite un Vadims Kovaļovs svinīgā ceremonijā deva solījumu par uzticību Latvijas Republikai.

Pēc svinīgā zvēresta pilsonības pretendentus ar video starpniecību sveica Latvijas Valsts prezidents Egils Levits. Apsveikuma vārdus teica arī Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Kraps un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Jēkabpils nodaļas vadītāja Jolanta Degle.

A.Kraps uzsvēra, ka novembrī svinīgā solījuma Latvijas Republikai nodošanai ir īpaši patriotiska gaisotne. Domes priekšsēdētājs atgādināja, ka pilsonības iegūšana sniedz ne tikai tiesības, bet uzliek arī pienākumus, kas apdomīgi un apzinīgi ir jāveic, kā arī izteica pateicību par pilsonības pretendentu uzdrīkstēšanos un apņemšanos pievienoties Latvijas pilsoņu saimei.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Jēkabpils nodaļas vadītāja uzsvēra, ka svinīga solījuma nodošanas brīdis ir ļoti nozīmīgs ne tikai jaunajam pilsonim, bet visai valstij. Tāpat viņa atgādināja, ka pretendents turpmāk varēs izmantot visas priekšrocības, kuras iegūs kļūstot par Latvijas pilsoni.

Kopš 2013.gada topošajiem pilsoņiem solījums par uzticību Latvijai ir jānodod svinīgā ceremonijā. Ar svinīgo solījuma došanu un parakstīšanu beidzas pretendentu naturalizācijas iesnieguma izskatīšana Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē, pēc tam pretendenti saņems Ministru kabineta izdotu rīkojumu par pilsonības piešķiršanu un varēs noformēt Latvijas pilsoņa personu apliecinošu dokumentu.

Informāciju sagatavoja:
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļa

Atstājiet komentāru