2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpilī valsts svētkos pamestas rūpnīcas teritorijā ugunsdzēsēji glābēji izceļ no bedres stirnu

Jēkabpilī valsts svētkos pamestas rūpnīcas teritorijā ugunsdzēsēji glābēji izceļ no bedres stirnu

Aizvadītajās trijās brīvdienās, laika posmā no šī gada 16.novembra plkst. 6.30 līdz 19.novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona brigāde saņēma 15 izsaukumus – piecus uz ugunsgrēku dzēšanu, astoņus uz glābšanas darbiem un vēl divi izsaukumi bija maldinājums.

Naktī no sestdienas uz svētdienu, plkst. 00:33, ugunsdzēsēji glābēji devās uz Īves ielu Jelgavā, kur dega dārza māja pilnā 50 m2 platībā. 
Neilgi pēc tam, plkst. 01:07, VUGD saņēma informāciju, ka Ozolniekos, Eglaines ielā, vienstāvu ēkā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka angārā deg sadzīves mantas un angāra ārsiena 10 m2 platībā. 

Pirmdien, plkst. 09:17, tika saņemts izsaukums uz Dobeles novada Dobeles pagastu, kur dzīvojamā mājā bija jūtami dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka no ēkas otrā stāva loga nāk nelieli dūmi un dūmu smaka jūtama arī kāpņu telpā. Ugunsdzēsēji glābēji no sadūmotā dzīvokļa izglāba vienu cilvēku, bet no citiem dzīvokļiem evakuēja divus cilvēkus. Sadūmojuma iemesls bija dzīvoklī 0,5m2 platībā degošas sadzīves mantas.

Pirmdien Jēkabpilī, Ķieģelu ielā, neapsaimniekotas rūpnīcas teritorijas bedrē bija iekritusi stirna. Ar virves palīdzību ugunsdzēsēji glābēji stirnu izcēla un palaida brīvībā.


Plašākai informācijai: 
Viktorija Gribuste
VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore

Atstājiet komentāru