2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpili apmeklēs Lielbritānijas vēstnieks Latvijā Kīts Šenons

Jēkabpili apmeklēs Lielbritānijas vēstnieks Latvijā Kīts Šenons

Ceturtdien, 26.septembrī Jēkabpili apmeklēs Lielbritānijas vēstnieks Latvijā Kīts Šenons. Vēstniekam paredzēta tikšanās ar Jēkabpils mēru Aivaru Krapu, kā arī viņš piedalīsies dokumentālās īsfilmas “Sabiedrotais” seansa demonstrēšanā, informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa.

26.septembrī plkst.13.00 Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Kraps tiksies darba vizītē ar Lielbritānijas vēstnieku Latvijā Kītu Šenonu. Tikšanās laikā plānots iepazīstināt ar pilsētas attīstību, kā arī pārrunāt aktualitātes un savstarpējo sadarbību.

Savukārt plkst. 16.00 Jēkabpils Tautas namā, Kamerzālē, paredzēta dokumentālās īsfilmas “Sabiedrotais” seanss ar Lielbritānijas vēstnieka Latvijā Kīta Šenona dalību. Filmu veidojusi “Studija Lokomotīve” ciešā sadarbībā ar Lielbritānijas vēstniecību Latvijā. 26 minūtes garā filma stāsta par Latvijas cīņu par neatkarību 1918. un 1919. gadā un Lielbritānijas lomu šajos Latvijas liktenim izšķirošajos notikumos. 

Filmas scenārija pamatā ir vēsturiski dokumenti, tostarp Lielbritānijas militārās misijas vadītāja Ostina Kīnena un britu diplomāta Herberta Granta Vatsona ziņojumi Lielbritānijas valdībai par situāciju Latvijā, arī citas vēsturiskas liecības. Filmas vizuālo stāstu veido notikumu inscenējumi, fotoattēli un kinohronikas. 

Pēc filmas skatītāji aicināti pakavēties sarunās ar vēstnieku un vēstniecības darbiniekiem.

Atstājiet komentāru