2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpilī naktī uz pirmdienu degusi pirts

Jēkabpilī naktī uz pirmdienu degusi pirts

Aizvadītajās trijās diennaktīs, laika posmā no šī gada 6.septembra plkst. 6.30 līdz 9.septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona brigāde saņēma 10 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, deviņus uz glābšanas darbiem un vēl pieci izsaukumi bija maldinājums.

Sestdien, plkst. 20:27, VUGD saņēma infromāciju, ka Jelgavas novada Zaļenieku pagastā izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg neapsaimniekota kūts 120m2 platībā . Ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās no liesmām nosargāt piebūvēto saimniecības ēku. Ugunsgrēka dzēšanas darbus apgrūtināja tas, ka tuvākā ūdens ņemšanas vieta atradās divu kilometru attālumā. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 00:22. 

Svētdien plkst. 22.28 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Engures novadu, kur dzīvojamā mājā bija jūtama dūmu smaka no viena dzīvokļa. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka vienā no ēkas dzīvokļiem bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,05m2 platībā un tas radījis sadūmojumu. Vienā no dzīvokļa telpām atradās aizmidzis cilvēks, kuru ugunsdzēsēji glābēji atmodināja un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem apskatei. 

Naktī no svētdienas uz pirmdienu, plkst. 02:52, Jēkabpils ugunsdzēsēji glābēji devās uz Sporta ielu Jēkabpilī, kur dega vienstāvu koka pirts jumta konstrukcijas un jumts 45 m2 platībā. 

Brīvdienās ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama divos gadījumos, kad cilvēki bija apmaldījušies purvā un mežā. Sestdien, plkst. 14.57, tika saņemts izsaukums uz Jēkabpils novada Ābeļu pagastu, kur četri cilvēki bija apmaldījušies purvā. Savukārt, svētdien, plkst. 10.30, VUGD saņēma izsaukumu uz Vecumnieku novada Vecumnieku pagastu, kur cilvēks bija apmaldījies mežā. Abos gadījumos, izmantojot automašīnas skaņas signālu un uzturot telefona sarunu ar cilvēkiem, tika norādīts pareizais virziens izejai no purva un meža. 

Ik gadu ugunsdzēsēji glābēji palīdz cilvēkiem, kuri apmaldījušies mežos vai purvos. Iemesli, kādēļ cilvēki apmaldas ir dažādi – kāds aizraujas ar sēņošanu un ogošanu un nepamana, kur aizgājis, bet cits uzticas ierīcēm, kuras izlādējas vai sēņo un pastaigājas  sev nepazīstamās vietās. VUGD aicina iedzīvotājus, dodoties mežā vai purvā, neaizmirst par drošību, bet, ja gadās apmaldīties, tad nekavējoties zvanīt 112!


Plašākai informācijai: 
Viktorija Gribuste
VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Zemgales reģionā

Atstājiet komentāru