2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Saistībā ar aizņemtību Jēkabpils slimnīcā Putniņš pārtrauc darbu premjera birojā

Saistībā ar aizņemtību Jēkabpils slimnīcā Putniņš pārtrauc darbu premjera birojā

Augusta sākumā Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) ārštata padomnieks veselības jautājumos Renārs Putniņš kļuva par Jēkabpils reģionālās slimnīcas valdes locekli, un savas aizņemtības dēļ viņš šonedēļ atbrīvots no amata premjera birojā, informēja Kariņa preses sekretārs Sandris Sabajevs.

Viņš apliecināja, ka pēc abpusējas vienošanās Putniņš vairs nav Ministru prezidenta ārštata padomnieks veselības aprūpes jautājumos, un tas esot saistīts ar Putniņa aizņemtību Jēkabpils slimnīcas valdē.

Sabajevs norādīja, ka pagaidām premjers jaunu ārštata padomnieku veselības aprūpes jautājumos nemeklēšot. 

Kā skaidroja pats Putniņš, patlaban Jēkabpils slimnīcas valdes locekļa amatā ir daudz pienākumu, tostarp medicīniska un administratīva rakstura, kā rezultātā viņš nevarētu 100% apmērā veltīt sevi darbam premjera birojā. Padomnieka darbs, pēc Putniņa paustā, esot ļoti atbildīgs, turklāt veselības nozarē gaidāmas lielas reformas, kas tikai nozīmētu darba apjoma palielināšanos, un , ņemot vērā Putniņa aizņemtību, ar viņa konsultācijām Kariņš nevarētu rēķināties. 

Vienlaikus Putniņš sacīja, ka abi ar premjeru norunājuši, ka gadījumos, kad būs nepieciešams kāds padoms, Kariņš varēs telefoniski noskaidrot īsu Putniņa viedokli. 

Uz jautājumu, vai gadījumā, ja darbs Jēkabpils slimnīcā stabilizētos, Putniņš būtu gatavs atgriezties padomnieka amatā, slimnīcas valdes loceklis atbildēja apstiprinoši. Putniņš piebilda, ka viņa pieredze Jēkabpils slimnīcā pat varētu nākotnē dot pienesumu darbam premjera birojā, turklāt ne tikai medicīniskos, bet nu jau arī administratīvos jautājumos. 

Kā ziņots, par Jēkabpils reģionālās slimnīcas valdes locekļiem izvēlēti Nacionālajā veselības dienesta Kontroles un uzraudzības departamenta direktore Margarita Meļņikova un praktizējošs ārsts-neiroķirurgs, Ministru prezidenta ārštata padomnieks veselības jautājumos Renārs Putniņš, informēja Jēkabpils pašvaldībā.

Pašvaldības izsludinātajā konkursā uz valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa amatiem bija pieteikušies deviņi pretendenti. Ar visiem pretendentiem tika veiktas pārrunas. Pārrunu rezultātā par piemērotākajiem kandidātiem valdes locekļu amatiem tika atzīti Meļņikova un Putniņš. Komisija atzinīgi novērtēja abu pretendentu izglītību un zināšanas veselības jomā, kā arī iegūto līdzšinējo pieredzi.

Atstājiet komentāru