2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpilī pie Daugavas pazudušais cilvēks atrasts noslīcis

Jēkabpilī pie Daugavas pazudušais cilvēks atrasts noslīcis

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 13.augusta plkst. 6.30 līdz 14.augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona brigāde saņēma 13 izsaukumus – sešus uz ugunsgrēku dzēšanu, piecus uz glābšanas darbiem un vēl divi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Svētdien VUGD saņēma informāciju, ka Jēkabpilī, upē Daugava, iespējams noslīcis cilvēks. Krastā tika atrastas arī cilvēka drēbes. Todien ugunsdzēsēji glābēji pārmeklēja ūdens akvatoriju, bet cilvēku neatrada. Vakar pēc Valsts policijas lūguma ūdenslīdēji veica upes gultnes pārmeklēšanu un apmēram 15 metrus no krasta divu metru dziļumā atrada noslīkušo cilvēku. 

Šogad kopumā ugunsdzēsēji glābēji no ūdentilpēm izcēluši jau 66 noslīkušos cilvēkus. VUGD aicina, atpūšoties pie ūdens un dodoties peldēties, neaizmirt par drošību un gadījumā, ja redzat, ka cilvēks slīkst, nekavējoties zvanīt 112!

Aizvadītajā diennaktī Zemgales ugunsdzēsēji glābēji trīs reizes devās uz notikumiem, kuros dega vieglās automašīnas. Pļaviņu novada Klintaines pagastā vieglā automašīna deg apilnā 6 m2 platībā. Jelgavā, Svētes ielā, dega automašīnas motora nodalījums 0,5 m2 platībā, bet Jelgavā, Saldus ielā, - 4 m2 platībā. 

Plkst. 18:28 Iecavas un Bauskas ugunsdzēsēji glābēji devās uz Iecavas novadu, kur 100 m2 platībā dega šķeldošanai paredzētā zaru kaudze un atsevišķu koku krāvums. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 21:31 un tajos piedalījās seši ugunsdzēsēji glābēji ar divām autocisternām. 


Plašākai informācijai: 
Viktorija Gribuste
VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Zemgales reģionā

Atstājiet komentāru