2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Joprojām daudz neatbildētu jautājumu par ikdienas organizēšanu būvdarbu laikā, slēdzot Jēkabpilī, Zīlānu  ielas posmu no Rīgas līdz Ventas ielai

Joprojām daudz neatbildētu jautājumu par ikdienas organizēšanu būvdarbu laikā, slēdzot Jēkabpilī, Zīlānu ielas posmu no Rīgas līdz Ventas ielai

Pēc nedēļas plāno sākt būvdarbus Jēkabpilī, Zīlānu ielā posmā no Rīgas līdz Ventas ielai, slēdzot satiksmei šo ielas posmu.

Jēkabpils pilsētas pašvaldības Būvniecības nodaļa informē, ka no nākamās pirmdienas, 19.augustā tiks uzsākti būvdarbi Zīlānu ielas posmā no Rīgas ielas līdz Ventas ielai un šis Zīlānu ielas posms tiks slēgts satiksmei. Būvdarbu zonas apbraukšana paredzēta pa Kurzemes ielu un Ventas ielu.

Tāpat arī tiek vēstīts, ka noteiktas izmaiņas sabiedriskā transporta kustības maršrutos. 3. maršruts tiks novirzīts pa Kurzemes ielu un Ventas ielu, ar pieturvietām pie gājēju satiksmes pārvada. 8. maršruts tiks novirzīts pa Rīgas ielu, Asotes ielu un Daugavpils ielu, ar pieturvietām Rīgas ielā un Asotes ielā.

Radio1.lv interesējās, kā tiks organizēta satiksme, sākoties mācību gadam, ja vēl remontdarbi norisinās Zīlānu ielā posmā no Slimnīcas līdz Ķieģeļu ielai un vai arī 7.maršruta autobus, no 1.septembra tiks novirzīts pa Ventas vai Rīgas ielu. Tāpat arī skaidrojām, kā tiks organizēta iedzīvotāju ikdiena slēgtajā ielas posmā un vai tiem remontdarbu laikā būs iespēja piekļūt saviem īpašumiem arī ar autotransportu, kā arī vai iela būs izgaismota arī būvdarbu laikā un cik ilgi notiks remontdarbi.
Pilsētvides departamenta direktors Raits Sirmovičs sacīja, ka remontdarbi Zīlānu ielā minētajā posmā norisināsies apmēram gadu, tas nozīmē, ka ielas posms būs slēgts visu ziemu, un no septembra arī 7.maršruta autobuss tiks virzīts pa citu ielu.

Uz jautājumu, kā tiks nodrošināta iedzīvotāju piekļuve dzīvesvietām un vai remontdarbu laikā tiem būs iespēja izkļūt un iekļūt mājās ar privāto auto, Raits Sirmovičs sacīja, ka noteikumi paredzot, ka arī remontdarbu laikā iedzīvotājiem jānodrošina piekļuve privātīpašumiem, taču, kā tas notiks un vai nebūs periodi, kad satiksme ar transportlīdzekli būs pilnībā slēgta, pagaidām par to neesot precīzas informācijas, par to, kā arī par citām niansēm būvdarbu laikā, informācija tikšot apkopota šonedēļ un pēc tam informēta plašāka sabiedrība.

Savukārt Jēkabpils mērs Aivars Kraps sarunā ar Radio1.lv sacīja, ka joprojām aktuāls ir jautājums vai tieši no 19.augusta Zīlānu iela tiks slēgta satiksmei, jo vienošanās esot, ka būvdarbi jaunā ielas posmā tiek sākti, kad iepriekšējā jau pabeigti. Pagaidām vēl turpinās darbi Zīlānu ielas posmā no Slimnīcas līdz Ķieģeļu ielai. Tāpēc tiek pieļauts, ka būvdarbi šajā ielas posmā varētu tikt atlikti arī uz vēlāku laiku. Aivars Kraps sacīja, ka šonedēļ dosies braucienā pa pilsētas lielākajiem ielu būvobjektiem, tajā skaitā arī Zīlānu ielu. Viņš pieļāva iespēju, ka vēl no 19.augusta iela varētu arī netikt slēgta. Tāpat arī Aivars Kraps sacīja, ka braucienā pa pilsētas ielu būvobjektiem viņš, visticamāk, dosies trešdien, 14.oktobrī pēc ikmēneša preses konferences, braucienā līdzi aicinot arī žurnālistus. Pēc ielu būvobjektu apsekošanas, tiks sniegta precīzāka informācija par būvdarbu sākšanu Zīlānu ielas posmā no Rīgas līdz Ventas ielai un kā tas ietekmēs šajā ielas posmā dzīvojošo iedzīvotāju ikdienu, kā būs nodrošināta viņu piekļuve saviem īupašumiem, kā arī kā būs nodrošināta transporta plūsma   būvdarbu laikā.

Jau ziņots, ka objekts “Zīlānu ielas pārbūve, Jēkabpilī” tiks īstenots projektā “Jēkabpils pilsētas infrastruktūras sasaiste ar TEN-T tīklu”.

Komentāri (0-2/2)

  • ju
    12.08.2019 20:21
    Nesen ieveda svaigas ceļa lūkas. Taisam likmes. Es saku kā būs kādas 30 lūkas
  • Raitis
    12.08.2019 15:47
    Lai sak, jo no kravas auto braukwanas vibracijas jau tik nopietnas. Atrak aizvert lai nebrauc, bus miers kadu laiku

Atstājiet komentāru