2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Brīvdienās Jēkabpilī dega kravas automašīnas riepa

Brīvdienās Jēkabpilī dega kravas automašīnas riepa

Aizvadītajās trijās diennaktīs, laika posmā no šī gada 26.jūlija plkst. 6.30 līdz 29.jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona brigāde saņēma 21 izsaukumus – astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu, deviņus uz glābšanas darbiem, bet četri no izsaukumiem bija maldinājumi.

Piektdien plkst. 14.01 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Katoļu ielā Jelgavā, kur daudzdzīvokļu mājas dzīvoklī dega virtuve un istaba 8m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas vienu cilvēku evakuēja, bet vienu izglāba – izvedot no telpām, izmantojot glābšanas masku, un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 14.34 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Madonas ielā Jēkabpilī, kur dega kravas automašīnas riepa 1m2 platībā,  Pērnavas ielā Jelgavā, kur daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas dzīvokļa virtuvē dega uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens 0,1m2 platībā, Tukuma novada Slampes pagastā, kur vienstāva dzīvojamā mājā dega dīvāns 0,5m2 platībā, Ozolnieku novada Salgales pagastā dega kombains un sausā zāle kopumā 30m2 platībā, Iecavas novadā dega diena kaudze 5m2 platībā, Kalna ielā Viesītē dega kūdra 35m2, bet Aveņu ielā Aizkrauklē dega atkritumi 1m2 platībā. 

Savukārt piektdien Dobelē ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja cilvēkam, kura kāja bija iesprūdusi strūklakas notekas restēs, bet sestdien Cepļu ielā Jelgavā novāca no ceļa braucamās daļas aizlūzuša koka zaru. 

Plašākai informācijai:
Agrita Vītola
VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore

Atstājiet komentāru