2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Valsts policija publicē emocionālu pēkšņi mirušā dienesta suņa Drako "atvadu vēstuli" (FOTO)

Valsts policijas (VP) Kinoloģijas “Facebook” konts vakar paziņoja, ka mūžībā ir devies varonīgais dienesta suns Drako. Pieminot čaklo un pieredzējušo K-9 vienības suni, valsts policija sociālajos tīklos ir publicējusi emocionālu Drako “atvadu vēstuli”.

Drako saimnieks bija Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa darbinieks un kinologs Gints Vuškāns. 2016. gadā četrkājainais likumsargs nokļuva medijos, jo bija palīdzējis veiksmīgi atrast mežā apmaldījušos personu.

Drako mira astoņu gadu vecumā no pēkšņas saslimšanas. Bez šī dzīvnieka Ginta uzraudzībā ir palikuši vēl divi suņi – Deizija un Dārvins.

Publicējam valsts policijas publicēto Drako “atvadu vēstuli” nerediģētā formā:

“Vēstule no Drako.

Kāpēc tāds vārds!? Jāprasa manam saimniekam un pāriniekam Gintam. 14. jūlijā es visiem negaidot saslimu un pēkšņi aizgāju... Ārsti centās, bet man nepietika spēka. Tas bija šoks visiem maniem mīļajiem, kā arī kolēģiem Valsts policijā.

Man bija 8 gadi. Cits teiktu daudz, cits vēl varētu strādāt un strādāt. Mana ģimene un saimnieks Gints, kuru es ļoti mīlēju, teiktu, ka es biju ļoti noslēgts un ieturēts suns, ne tāds kā visi citi.
Man ļoti patika mans darbs un vēl vairāk man patika atrast to, ko meklēju. Lai jūs vairāk saprastu, ar ko es nodarbojos, es biju Valsts policijas dienesta suns, kura pienākumos bija meklēt sprādzienbīstamas vielas un ieročus. Nereti es piedalījos arī bīstamu personu aizturēšanas pasākumos.

Ar savu pārinieku Gintu esmu bijis dažādās valstīs: Baltkrievijā, Vācijā, Šveicē, Beļģijā, Holandē, Igaunijā un Lietuvā. Piedalījos starptautiska mēroga sacensībās, ēnu dienās un no darba brīvajos brīžos labprāt izklaidēju bērnus, rūpējos par kārtību dažādos pasākumos.

Sadarbojos ar visiem Latvijas dienestiem, vispār es biju baigais “pipars”! :)

Savas karjeras laikā esmu atradis ļoti daudz sprādzienbīstamu vielu. Iespaidīgākā meklēšanas operācija notika pagājušajā gadā, kuras neveiksmes gadījumā sekas varēja būt ļoti nopietnas.

Man ļoti, ļoti patika ūdens, it sevišķi vasarā, kad bieži braucu uz ezeru vai jūru. Pie mājām man bija dīķis, kurā varēju veldzēties, kad vien ienāca prātā, arī brīžos, kad neļāva. Kā jau lielākai daļai suņu, mana mīļākā manta bija kociņš – nereti tā bija malkas pagale, kas knapi ielīda mutē!

Mājās man palika sīkā “māsa” Deizija un jaunākais brālis Darvins, kurš turpinās dienestu citā jomā. Man jūsu pietrūks, bet es jūs vērošu no augšas. Paldies visiem, kas bija kopā ar mani tik grūtā brīdī! Vau!!

Valsts policijas vārdā izsakām līdzjūtību Gintam un visiem Drako draugiem!”

Radio1.lv izsaka līdzjūtību Gintam, kā arī visiem Drako kolēģiem, paziņām un draugiem!

Foto: Valsts policija
Avots: Valsts policija/Facebook

Komentāri (0-1/1)

  • Ieva
    22.07.2019 15:08
    Cik labi, ka ir bijis tāds uzticams, gudrs draugs...

Atstājiet komentāru