2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpilī dzēsts degošs šķūnis, bet Aizkrauklē jaunieši mēģinājuši pārpeldēt Daugavu

Jēkabpilī dzēsts degošs šķūnis, bet Aizkrauklē jaunieši mēģinājuši pārpeldēt Daugavu

Aizvadītajās trijās diennaktīs, laika posmā no šī gada 12.jūlija plkst. 6.30 līdz 15.jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 23 izsaukumus, desmit uz ugunsgrēku dzēšanu, desmit uz glābšanas darbiem un vēl trīs izsaukumi bija maldinājums.

Sestdien, plkst. 05:54, VUGD saņēma informāciju, ka Jēkabpilī, Palejas ielā, deg šķūnis. Ierodoties notikuma vietā, Jēkabpils ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka šķūnis jau deg pilnā 15m2 platībā un liesmas ir skārušas arī blakus esošās mājas fasādi 20m2 un jumtu 15m2 platībā. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 07:36. 

Sestdien, plkst. 20:27, Kandavas un Sabildes ugunsdzēsēji glābēji devās uz Kandavas novada Vānes pagastu, kur dega siena ruļļi 50m2 platībā. Dzēšanas darbos piedalījās arī saimniecības traktortehnika, kas no lielās siena ruļļu kaudzes atdalīja degošos ruļļus, kurus tālāk ugunssdzēsēji glābēji izjauca un salēja ar ūdeni. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 23:35.
Sestdien, plkst. 17.52, VUGD saņēma informāciju, ka divi jaunieši mēģina pārpeldēt Daugavas upi Aizkrauklē un draugi satraucas, ka viņi varētu netikt līdz otram krastam un noslīkt. Pamanot ugunsdzēsējus glābējus, jaunieši apgriezās un peldēja atpakaļ, nokļūstot krastā paši saviem spēkiem.

Svētdien, plkst. 11:34, Dobeles, Jelgavas un Auces ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Nākotnes ielu Dobelē, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg divstāvu dzīvojamās mājas jumts, jumta konstrukcijas un griestu pārsegums 190m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās trīs cilvēki. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 15.22.

Naktī no svētdienas uz pirmdienu, plkst. 02:50, Vecumnieku un Bauskas ugunsdzēsēji glābēji devās uz Vecumnieku novada Skaistkalnes pagastu, kur dega vienstāvu koka pirts 30m2 platībā. Dzēšanas darbos piedalījās arī Skaistklanes brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 04:25.


Viktorija Gribuste
VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore

Atstājiet komentāru