2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

No degošas mājas Jēkabpilī izglābj piecus cilvēkus un kaķi (PAPILDINĀTS)

(PIevienots SIA "JK Namu pārvalde" komentārs, 5.rindkopa, kā arī foto no izdegušajām telpām)

Svētdien no degošas mājas Jēkabpilī izglābti pieci cilvēki un kaķis, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ugunsgrēgs bija izcēlies dzīvojamā mājā Draudzības alejā. Tur ar atklātu liesmu dega divi balkoni, kā arī bija izveidojies spēcīgs sadūmojums.

Izmantojot glābšanas maskas, ugunsdzēsēji no sadūmotās ēkas pa kāpnēm izglāba trīs cilvēkus, bet divi tika izglābti, noceļot tos no ēkas piektā stāva dzīvokļa ar autokāpņu palīdzību. Līdztekus glābēji no viena dzīvokļa izglāba kaķi.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem bija evakuējušies vēl pieci cilvēki.

SIA "JK Namu pārvalde" sabiedrisko attiecību speciālistes Ivetas Skolnieces komentārs par notikušo ugunsgrēku: "Ugunsgrēks notika Draudzības alejas mājā nr.26. Būtiski bojājumi nodarīti 5.stāva koplietošanas telpām, kurās šopavasar veikts kosmētiskais remonts, kā arī veļas žāvētavai, kur, ugunsgrēks arī, visticamāk, izcēlies, taču to noskaidros policija. Telpās tiek atjaunota elektropadeve, norit sakopšanas darbi un būs nepieciešams atkārtots kosmētiskais remonts. Cik tas izmaksās, tiek aprēķināts. Dzīvokļu iekštelpas nav cietušas."

Savukārt Piektdien plkst. 21:55, Jēkabpils un Viesītes ugunsdzēsēji glābēji devās uz Salas novadu, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī dega istaba 20m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās divi cilvēki bija paši saviem spēkiem evakuējušies no ēkas, bet vēl trīs cilvēki atradās uz pirmā stāva balkona. Ugunsdzēsēji glābēji šos cilvēkus nocēla no balkona un izglāba. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 23:43.

Foto: SIA "JK Namu pārvalde" 
Attēlā Telpas pēc ugunsgrēka

Komentāri (0-7/7)

  • Marta
    04.07.2019 19:40
    Ja koplietošanā telpa ir domāta veļas žāvētava, tad tai arī tādai jābūt, nevis jāizmanto kā uzdzīves telpa. Jo par šo telpu maksā visi iedzīvotāji, bet izmanto viena ģimene. Akmens ir jāmet arī namu pārvaldes lauciņā, jo namu pārvaldē strādā cilvēks, kas par šo māju nes atbildību un veic pārraudzību. Tātad arī viņa ir jāsauc pie kriminālatbildības , ka negodprātīgi ir pildījusi savus darba pienākumus un nav reaģējusi uz iedzīvotāju sūdzībām. Mājas iedzīvotāji pateicoties šai namu pārvaldes darbiniecei bija uzsēdināti uz degošas pulvera mucas,kura arī aizdegās. Vai šāds darbinieks var turpināt savas darba attiecības namu pārvaldē????????
  • Māris
    03.07.2019 22:29
    Namu pārvalde ir tikai un vienīgi apsaimniekotājs! Un pie tam - mainīt izgatavotāja noteikumus arī ne iedzīvotāji sāka! Šai mājai katrā stāvā ir radiatori, lai ziemā uzturētu temperatūru kāpņu telpā - tā bij domājis būvnieks! Bet protams, ka radiatori ir atslēgti - un atbilde kādēļ: tādēļ, ka nav nepieciešami! Katrai trepju telpai ir 2 ieejas durvis - paredzēts tajā skaitā arī drošībai ugunsgrēka gadījumā! Vienas no durvīm vienmēr ir ciet! Vai to arī būvnieki paredzēja?
    Vai šīs mājas pirmajā stāvā bij speciāli paredzēta telpa sētniecei? Iespējams! Bet tas bija komunisma laikā - pašlaik ir kapitālisms un nedomāju, ka Namu pārvalde ko maksā mājas īpašniekam(iedzīvotājiem) par šīs telpas izmantošanu!
    P.S.
    Es protams saprotu, ka šīs mantas rada ugunsbīstamību - bet nu rīkoties tā kā rīkojas apsaimniekotājs - tas ir negodīgi un nelikumīgi! Kā ārzemēs dzīvojoši cilvēki lai izvāc savas mantas vienas dienas laikā?
    P.P.S.
    Kādēl iepriekšējo reizi, kad bija izlīmētas šādas draudu lapiņas ar konkrētu izvākšanas datumu(šī nebija pirmā reize) - nekas netika izvākts????? Noziedzīga neizdarība un vēlāk darbības imitācija?!
  • Sandra
    03.07.2019 08:36
    Citēju: Tāpat namu pārvaldei nav tiesību noteikt kādas mantas un kādās telpās drīkst atrasties svešā privātīpašumā. Tomēr : vai tad būvniecības projektā nepastāv regula, kura nosaka , kādam nolūkam ir paredzēta izbūvētā telpa? Zinu, kāda pensionāre lūdza atļauju izbūvēt pagrabā sev atsevišķu telpu ražas glabāšanai - atbilde bija īsa no Namu Pārvaldes - pēc projekta tas nav paredzēts! Tomēr vajadzība kontrolēt, kas notiek koplietošanas telpās ir nepieciešama.
  • ...
    02.07.2019 16:20
    ...
  • ...
    02.07.2019 16:18
    ...
  • ...
    02.07.2019 16:18
    ...
  • Māris
    01.07.2019 23:05
    Domāju, ka šoreiz vaina jāuzņemās policijai, kas ilgstoši nereaģēja uz notiekošo šīs mājas piektajā stāvā. Kaimiņi cēla trauksmi jau sen - reakcija -0!
    P.S.
    Pašlaik Namu pārvalde šajā mājā ir izvietojusi brīdinošus uzrakstus, aicinot iedzīvotājus VIENAS DIENAS laikā atbrīvot koplietošanas telpas no mantām, jo 02.07 - bez jebkādām uz to tiesībām mantas tiks utilizētas. Atgādinu, ka namu pārvaldei nav nekādas tiesības rīkoties ar svešu mantu(pat ja tā ir novietota koplietošanas telpās)! Pēc tiesas sprieduma - Lūdzu! Tāpat namu pārvaldei nav tiesību noteikt kādas mantas un kādās telpās drīkst atrasties svešā privātīpašumā. Protams, mantas rada ugunsbīstamību - bet smēķēt daudzīvokļu namu koptelpās jau sen ir aizliegts!!! Varbūt arī no visiem dzīvokļiem izvāksim mantas - betons taču nedeg un ugunsgrēku Jēkabpilī vair nebūs vispār!!!
    P.P.S.
    Kā ierasts - pēc nelaimes cīnīsimies ar sekām - bet no iemesliem joprojām centīsimies izvairīties! ...jo mantas taču aizdegas pašas no sevis!!??!!

Atstājiet komentāru