2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpili apmeklē Krievijas vēstnieks Latvijā

Otrdien, 18.jūnijā Jēkabpili apmeklēja Krievijas vēstnieks Latvijā Jevgeņijs Lukjanovs.

Tiekoties ar Jēkabpils mēru Aivaru Krapu, deputātu Leonīdu Salceviču, domes darbiniekiem – Attīstības nodaļas vadītāju Sandru Goguli, Finanšu departamenta vadītāju Natāliju Dardeti, sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāju Margitu Liepiņu un plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, viņš uzsvēra, ka galvenais vizītes mērķis - dibināt kontaktus ar vietējiem uzņēmējiem, lai veicinātu Latvijas un Krievijas uzņēmēju sadarbību. Tas savukārt Krievijas uzņēmumu produkcijai pavērtu ceļu uz Eiropas tirgu. Lai šādi kontakti tiktu dibināti un nestu augļus, iecerēts veidot Zemgales reģionā darba grupu. Jau iezīmēts, ka šādiem projektiem 2021.-2027.gadu periodā, tiks atvēlēts vairāk nekā 90 miljoni Krievijas rubļu.

Uz jautājumu, vai tikšanās reizē ar Jēkabpils pašvaldību skarts arī jautājums par karavīru, kas apbedīti Rīgas ielā, mirstīgo atlieku pārapbedīšanu uz brāļu kapiem, Jevgēnijs Lukjanovs atbildēja, ka šis nav viņa kompetences jautājums. Gan Latvijai, gan Krievijai ir jāievēro starptautiskie līgumi un kaut ko mainīt šajā jautājumā var tikai vienojoties abu valstu ārlietu ministriju līmenī.

Jevgēņijs Lukjanovs viesojoties Jēkabpilī apmeklēja arī pareizticīgo Svētā gara klosteri un tikās ar Jēkabpils vecticībniekiem.

Atstājiet komentāru