2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpilī pirmo reizi veikta atputekļošana vairāk nekā 20 grants seguma ielās

Pagājušajās nedēļas beigās Jēkabpilī pirmo reizi tika veikta vairāku ielu ar grants segumu atputekļošana. Kopumā atputekļošana veikta vairāk nekā 20 ielās- Biržu, Sila, Atpūtas, Baļotes, Pureņu, Pamatu, Ziedu, Pilskalna, Mednieku, 14.jūnija, Linarda Laicēna, Gulbju, Bauskas, Dunavas, Ābeļu, Dignājas, Klints ielā un Meliorācijas, Pļaviņu, Parka, Jāņa ielas posmos, informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa.

Domes priekšsēdētājs Aivars Kraps: “Šovasar pilsētā pirmo reizi tiek izmantota atputekļošana grantētajās ielās, lai novērstu lielos putekļus, kas rodas karstajā vasaras laikā. Šobrīd varu teikt, ka par citu ielu atputekļošanu tiks lemts pēc atputekļoto ielu situācijas novērtēšanas, iespējams, ka arī šovasar vēl dažām ielām seguma virskārtu varētu apstrādāt ar putekļu absorbentu, savukārt nākamgad šādu ielu skaitu varētu dubultot.”

Kā informēja pašvaldības Pilsētvides departamenta ceļu būvinženieris Edgars Dobelis, ielu brauktuvju apstrāde veikta ar putekļu absorbentu- kalcija hlorīdu (CaCl2).  Atputekļošana tiek veikta uzirdinot mitru ielas seguma virskārtu un tajā iestrādājot kalcija hlorīda granulas. Tās piesaista gaisa mitrumu, kas būtiski samazina putekļu izplatīšanos un palīdz saglabāt ceļa segumu.

Darbus uzdots veikt SIA “Jēkabpils pakalpojumi”. Vairāk nekā 20 ielām no Ceļu un ielu fonda līdzekļiem atvēlēts nedaudz vairāk nekā 8000 eiro.

Atstājiet komentāru