2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpilī, Radžu ūdenskrātuves pludmalē svinīgi pacelts Zilais karogs

Jēkabpilī, pie Radžu ūdenskrātuves pludmales šodien jau desmito sezonu pēc kārtas tika pacelts Zilais karogs.

Svinīgo pasākumu atklāja Jēkabpils mērs Aivars Kraps. Viņš atzīmēja, ka jēkabpiliešiem ir izdevies jau desmit gadus uzturēt pilsētas galveno peldvietu atbilstoši ekosertifikāta prasībām. Viņš vēlēja, lai arī trurpmāk vēl desmit, divdesmit un vēl vairāk gadus Zilais karogs plīvo šajā pludmalē.

Savukārt Vides fonda vadītājs Jānis Ulme atzinīgi novērtēja jēkabpiliešu veikumu pludmales labiekārtošanā, uzsverot, “ja vēl pirmajhos gados bija vairāki ieteikumi, ko šeit varētu uzlabot, tad pēdējos gados viss ir izdarīts tik labi, ka nav kur pieksīties.”

Pēc svinīgās uzrunas mastā tika pacelts Zilais karogs un līdz ar to Jēkabpilī atklāta peldsezona. No šodienas pie Radžu ūdenskrātuves dežūrē arī glābēji. Šeit ir iespēja iznomāt laivas un katamarānus. Tiek piedāvātas arī citas sportiskas izklaides uz ūdens.

Jau ziņots, ka tuvākajā laikā tiks atjaunots maršruta autobuss brīvdienās, kas kursēs no mēbeļu tirdzniecības centra “Optimuss” līdz Radžu ūdenskrātuvei. Par autobusa kursēšanas laiku pašvaldība iedzīvotājus informēs atsevišķi.

Atstājiet komentāru