2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Daugavā pie Jēkabpils trešdien slīcis kāds pārgalvīgs peldētājs

Aculieciniece Radio1.lv informēja, ka trešdien Daugavā pie Jēkabpils slīcis, kāds pārgalvīgs peldētājs, kurš mēģinājis upi šķērsot peldus.

iņa stāstīja, ka apmēram 40 līdz 50 gadus vecs vīrietis ūdenī devies iepretim Vecpilsētas laukumam un nonākot upes vidū sācis saukt pēc palīdzības. Turpat netālu ar laivu makšķerējis zvejnieks, kas pieairējis klāt. Izsaukti arī glābvēji.

Peldētājs kādu brīdi turējies pie makšķernieka laivas, bet tajā nav kāpis, norādot, ka tiks krastā saviem spēkiem. Aculieciniece sacīja, ka spriezōt pēc peldētāja bravūrības, ko viņš izrādījis, iespējams, vīrietis bijis alkohola reibumā.

Kad ieradušies valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta glābēji un devušies palīgā ar laivu, vīrietis no tiem bēdzis, peldot prom un saucot, ka viņam palīdzība nav vajadzīga. Peldētājs krastā ticis saviem spēkiem ar zvejnieka palīdzību.

“VUGD palīdzība šajā notikumā nebija nepieciešama. Aculiecinieks, zvanot uz 112, ziņoja, ka Daugavā atrodas cilvēks. Kad VUGD ieradās, šis cilvēks bija pieķēries kāda zvejnieka laivai un kopā ar to nokļuva krastā,” informē Viktorija Gribuste Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa vecākā inspektore.

Uz notikumu vietu bija izsaukta arī Neatliekamā medicīniskā palīdzība, taču arī mediķu palīdzība pārgalvīgajam peldētājam nebija vajadzīga.

Aculiecinieces foto.

Komentāri (0-1/1)

  • ...
    23.05.2019 19:21
    Liels fuj aculieciniecei, vīrietis sāka peldēt no tilta pār Daugavu, kad viņu aiznesa straume, un palīdzību arī viņš nevienā brīdī neprasīja.

Atstājiet komentāru