2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpilī Lielā talkā aicina sakopt Rīgas ielu, Uzvaras parku un Krustpils saliņu (PAPILDINĀTS)

Jēkabpilī Lielā talkā aicina sakopt Rīgas ielu, Uzvaras parku un Krustpils saliņu (PAPILDINĀTS)

(Pievienota 3.rindkopa)

Jēkabpilī Lielās talkas dienā – sestdien, 27.aprīlī, pašvaldība aicina sakopt Rīgas ielu, Uzvaras parku un Krustpils saliņu. Talkas koordinatore Jēkabpils pilsētas pašvaldībā Anita Truksne informē, ka pulcēšanās ir sestdien plkst.9.00 Krustpils saliņas stāvlaukumā. Neskaidrību gadījumā iedzīvotāji aicināti zvanīt pa tālruņiem Lielās talkas koordinatoriem - Ivetai Vārnai 29275368 un Anitai Truksnei 26131430.

Viņa stāsta, ka 4.maijā, valsts Neatkarības atjaunošanas dienā, Jēkabpilī notiks Nacionālo bruņoto spēku (NBS) militārā parāde. Galvenā parādes norises vieta būs Rīgas iela, Krustpils saliņa un Uzvaras parks. Tāpēc, lai godam sagaidītu viesus pilsētas pašvaldība aicina 27.aprīlī  sakopt iepriekšminētās vietas. Anita Truksne piebilst, ka talcinieki aicināti līdzi ņemt grābekļus, dārza šķēres un protams labu garastāvokli. Pēc labi padarīta darba - kopīgas pusdienas! 

Savas pastāvēšanas otro desmitgadi Lielā talka aizsāk ar jaunām vēsmām. Šajā dienā cilvēki aicināti ne tikai vākt atkritumus, vācot tos arī šķirot. Iedzīvotāji varēs saņemt atkritumu maisus, kas šogad ir baltā un zilā krāsā. Zilajos maisos lasīs visa veida plastmasu, baltajos maisos – visus pārējos atkritumus. Maisus varēs saņemt 25. un 26.aprīlī pašvaldības garāžās no plkst.9.00-11.00 pirms tam zvanot pa tālruni 26429110.

Anita Truksne informēja, ka pilsētā ir pieteiktas arī citas talkas vietas. Pareizticīgo bazninīca aicina jēkabpiliešus piedalīties talkā pareizticīgo klostera teritoprijā Brīvības ielā 202. Savukārt Pils rajona pārvalde aicina sakopt teritoriju adresē Pils rajons 53. Jēkabpils kultūras pārvalde aicina piedalīties talkā Krustpils saliņā, bet Jēkabpils pakalpojumi aicina talkot Dzīvnieku patversmē. Arī  šajās talku vietās pulcēšanās ir pulksten 9.00 no rīta.

Anita Truksne informē, ka pašvaldība aicina Izglītības iestādes, organizācijas, uzņēmumus, kā arī brīvprātīgos entuziastus organizēt kolektīvas talkas, oficiāli reģistrējot tās Lielās Talkas mājas lapā www.talkas.lv un pieteikt savas Talkas Atbildīgo personu. Tas nozīmē, ja gribi reģistrēt savu talkošanas vietu, tad pirms tam to saskaņo ar savu pašvaldības koordinatoru un tikai tad reģistrē Lielās Talkas mājas lapā, norādot atbildīgo personu par talkas organizēšanu, kam būs iespējams saņemt maisus un vienoties ar pašvaldību par savākto atkritumu aizvešanu.

Saistībā ar Lielo talku, laikjā no 15.līdz 30.aprīlim norisinās akcija par nolietoto auto riepu nodošanu, kurā viena privātpersona var nodot bez maksas četras vieglo auto riepas. Tās var nodot atkritumu pieņemšanas punktā Jēkabpilī, Zemgales ielā 24/1.

Talkas laikā tiek vāktas visa veida auto riepas, izņemot traktoru. Svarīgi atcerēties, ka Lielās talkas atkritumi nav vecās mantas no māju pagrabiem un atkritumu kaudzes privātmāju un daudzdzīvokļu māju teritorijās. Lielā talka ir koplietošanas teritoriju sakopšanas pasākums katrā Latvijas pilsētā, novadā, kurā aicināts piedalīties ikviens Latvijas iedzīvotājs, kam rūp ilgtspējīga valsts attīstība un iespēja dzīvot nepiesārņotā, skaistā vidē.

Atstājiet komentāru