2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

VUGD Jēkabpils daļas ugunsdzēsēji kopumā dzēsuši 40 hektārus kūlas un meža zemsedzes ugunsgrēku

VUGD Jēkabpils daļas ugunsdzēsēji kopumā dzēsuši 40 hektārus kūlas un meža zemsedzes ugunsgrēku

Pagājušajā diennaktī, laika posmā no šī gada 15.aprīļa plkst. 6.30 līdz 16.aprīļa plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 27 izsaukumus, 21 uz ugunsgrēku dzēšanu, četrus uz glābšanas darbiem un vēl divi izsaukumi bija maldinājums.

Vakar, plkst. 21:37, VUGD saņēma informāciju, ka Auces novada Vītiņu pagastā dzīvojamā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka notikuma vietā deg vienstāvu koka dzīvojamā māja pilnā platībā ar atklātu liesmu. Kopējā degšanas platība bija 120m2. Dzēšanas darbi noslēdzās šorīt plkst. 06:19. Tajos piedalījās Dobeles un Auces ugunsdzēsēji glābēji.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji Zemgalē dzēsa 13 kūlas ugunsgrēkus. Platības ziņā lielākais kūlas ugunsgrēks tika dzēsts Krustpils novada Kūku pagastā, kur pērnā zāle dega 25 hektāru platībā un meža zemsedze 10 hektāru platībā. Savukārt, Bauskas novada Brunavas pagastā dega kūla 10 hektāru platībā un krūmāji viena hektāra platība. Viesītes novada Saukas pagastā dega kūla un atsevišķas zaru kaudzes 3 hektāru platībā. 

Plaši kūlas ugunsgrēki reģistrēti arī:
10 hektāru platībā - Jaunjelgavas novada Sērenes pagastā;
2 hektāru platībā – Jelgavas novada Līvbērzes pagastā;
1 hektāra platībā – Jēkabpilī Dzelzceļmalas ielā, Jelgavā Vēja ceļā, Jēkabpilī Raiņa ielā.


Viktorija Gribuste
VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore

Atstājiet komentāru