2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Sestdienas naktī Jēkabpilī, Pasta ielā dega saimniecības ēka

Sestdienas naktī Jēkabpilī, Pasta ielā dega saimniecības ēka

Aizvadītajās trijās diennaktīs, laika posmā no šī gada 12.aprīļa plkst. 6.30 līdz 15.aprīļa plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 103 izsaukumus – 82 uz ugunsgrēku dzēšanu, 10 uz glābšanas darbiem, bet vēl 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Piektdien, plkst. 22:41, VUGD saņēma informāciju, ka Tukumā, Noras ielā, dzīvojamā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu mājai ar izbūvētu mansardu deg bēniņu stāvs un jumta konstrukcijas 70m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no mājas bija evakuējušies 2 cilvēki. Dzēšanas darbi noslēdzās pēc četrām stundām. Tajos piedalījās Tukuma, Kandavas un Jūrmalas ugunsdzēsēji glābēji. 

Naktī no piektdienas uz sestdienu, plkst. 02:14, Jēkabpils un Pļaviņu ugunsdzēsēji glābēji devās uz Pasta ielu Jēkabpilī, kur dega saimniecības ēka, kurā tika glabāta malka un dažādas sadzīves mantas, 130m2 un blakus esošā automašīna 4m2 platībā. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 05:51. 

Aizvadītajās trijās diennaktīs Zemgales ugunsdzēsēji glābēji dzēsa 61 kūlas ugunsgrēku. Piektdien Jēkabpilī Ķieģeļu ielā dega kūla 2 hektāru platībā un riepas 5m2 platībā. Svētdien, plkst. 11:56, Tukuma un Kandavas novada ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Engures novada Smārdes pagastu, kur dega kūla 3 hektāru platībā un šķūnis 20m2 platībā. Liesmas strauji virzījās uz tuvumā esošās galdniecības pusi. Ugunsdzēsējiem glābējiem, operatīvi rīkojoties, izdevās pasargāt galdniecību no liesmām. Dzēšanas darbi noritēja divas stundas. Svētdien pēcpusdienā Neretas novada Zalves pagastā dega kūla 1 hektāra platībā un krūmi 150m2 platībā. 

Lielākie no kūlas ugunsgrēkiem dzēsti:
9 hektāru platībā – Dobeles novada Bikstu pagastā;
5 hektāru platībā – Krustpils novada Krustpils pagastā, Tukuma novada Irlavas pagastā, Tukumā Smārdes ielā;
3 hektāru platībā – Bauskas novada Ceraukstes pagastā;
2 hektāru platībā – Krustpils novada Krustpils pagastā, Jēkabpilī Ķieģeļu ielā;
1,5 hektāru platībā – Aizkrauklē Kalna ziedos;
1 hektāra platībā – Rundāles novada Pilsrundālē, Dobeles novada Dobeles pagastā.

Plašākai informācijai: 
Viktorija Gribuste
VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore

Atstājiet komentāru