2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils policijas iecirknī būs skatāma vēsturiska izstāde

Jēkabpils policijas iecirknī no 12.-15.aprīlim būs skatāma vēsturiska izstāde “Latvijas Republikas policija: 1918 – 1940”.

VP Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ieva Sietniece portālu Radio1.lv informēja, ka par godu Valsts policijas simtajai gadadienai, ir tapusi ceļojošā izstāde “Latvijas Republikas policija: 1918 – 1940”. Šobrīd izstāde, kurā atspoguļota Latvijas policijas tapšana un tās struktūru attīstība laika posmā no 1918. līdz 1940. gadam, vēl ir  apskatāma Zemgales reģiona pārvaldes Bauskas iecirknī. Savukārt jau piektdien, 12.aprīlī, būs apskatāma  Jēkabpils iecirknī un drīzumā šī izstāde būs  apskatāma Aizkraukles,  Dobeles un Tukuma iecirknī.

Ceļojošo izstādi,šā gada 12.aprīlī, pulksten 14.00, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes  Jēkabpils iecirkņa zālē 2.stāvā policijas darbiniekiem atklās vēsturnieks, Valsts policijas darbinieks Alvils Zauers un Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa priekšnieks Zigmunds Januševskis. Iedzīvotāji izstādi Jēkabpils iecirknī iedzīvotāji varēs apskatīt pirmdien, 15.aprīlī no pulksten 8.00 līdz 16.30.

Ieva Sietniece informē, ka izstādē varēs apskatīt interesantus arhīva materiālus! Tajā izvietotas vairāk kā 250 fotogrāfijas un arhīva dokumenti, kas atspoguļo to, kā policija laika gaitā ir mainījusies, piemēram kādas policijas vienības tikušas izveidotas, kādi izskatījās formas tērpi un kā tika organizēta starptautiskā sadarbība.

Atstājiet komentāru