2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Pļaviņu novadā dzēsts meža ugunsgrēks, Jēkabpilī kūla kārtējo reizi degusi astoņos hektāros

Pļaviņu novadā dzēsts meža ugunsgrēks, Jēkabpilī kūla kārtējo reizi degusi astoņos hektāros

Pagājušajā diennaktī, laika posmā no šī gada 3.aprīļa plkst. 6.30 līdz 4.aprīļa plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 31 izsaukumu, 27 uz ugunsgrēku dzēšanu un divus uz glābšanas darbiem, bet vēl divi izsaukumi bija maldinājums, portālu Radio1.lv informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Aizvadītajā diennaktī Zemgales ugunsdzēsēji glābēji dzēsa divus meža ugunsgrēkus. Tukuma novada Zentenes pagastā dega meža zemsedze 1 hektāra platībā. Dzēšanas darbi notika trīs stundas un tajos piedalījās Tukuma, Kandavas un Sabiles ugunsdzēsēji glābēji. 

Kūlas dedzināšanas rezultātā vakar Pļaviņu novada Vietalvas pagastā aizdegās arī meža cirsma un siena ruļļi. Sausā zāle dega 2,5 hektāru, meža cirsma 1,5 hektāru un siena ruļļi 30m2 platībā. Dzēšanas darbi norisinājās vairāk nekā trīs stundas un tajos piedalījās Pļaviņu un Ērgļu ugunsdzēsēji glābēji. 

Aizvadītajā diennaktī Zemgales ugunsdzēsēji glābēji dzēsa 23 kūlas ugunsgrēkus, no tiem visvairāk – 12 kūlas ugunsgrēkus dzēsa Jēkabpils daļas ugunsdzēsēji glābēji. Šo ugunsgrēku dzēšanu apgrūtināja stiprais vējš, kas veicināja liesmu izplatīšanos lielās platībās, padarot dzēšanas darbus ilgākus, apdraudot cilvēku īpašumus un pašu ugunsdzēsēju glābēju dzīvību un veselību. 

Lielākie no kūlas ugunsgrēkiem reģistrēti:
7 hektāri – Jēkabpilī Veseļu ielā un 1 hektārs – Jēkabpilī Madonas ielā.
6 hektāri – Tukuma novada Jaunsātu pagastā;
4 hektāri – Tukuma novada Slampes pagastā;
3 hektāri – Aizkraukles novada Aizkraukles pagastā, Jelgavas novada Platones pagastā;
2 hektāri – Krustpils novada Mežāres pagastā;
1,5 hektāri – Salas novada Salas pagastā;


VUGD aicina iedzīvotājus nededzināt sauso zāli!

Komentāri (0-1/1)

  • Dusmiigaa
    04.04.2019 17:40
    Nu cik var dedzināt??? Tiešām cilvēkiem prāta nav!!! Kur skatās pašvaldība, kāpēc tiek pieļauts, ka pilseetaa ir tik lielas nesakoptas platības, ka kā diena - tā Jēkabpils Zemgalē pirmajā vietā kūlas ugunsgrēkos un deg platības hektāru hektāriem....

Atstājiet komentāru