2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpilī šonakt dedzis šķūnis un garāža, Aknīstē – mājas bēniņi

Jēkabpilī šonakt dedzis šķūnis un garāža, Aknīstē – mājas bēniņi

Pagājušajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 17 izsaukumus, 16 uz ugunsgrēku dzēšanu un vienu uz glābšanas darbiem, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Vakar, plkst. 13:04, Aknīstes un Neretas ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Tirgus ielu Aknīstē, kur vienstāvu koka dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg ēkas bēniņi 45m2 platībā. Ugunsgrēka dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 15:34.

Plkst. 02:21 Jēkabpils un Pļaviņu ugunsdzēsēji glābēji devās uz Jāņa Akurātera ielu Jēkabpilī, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju dega šķūnis. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg malkas šķūnis un garāža, kas atrodas zem viena jumta. Kopējā degšanas platība bija 80m2. Ugunsgrēka dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 05:51. 

Pagājušajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji Zemgalē dzēsa 11 kūlas ugunsgrēkus. Lielākais no tiem reģistrēts Skrīveru novadā, kur sausā zāle dega 1 hektāra platībā.

Atstājiet komentāru